Τσίπρας: Κάλεσμα σε Μητσοτάκη για την παραμονή των αρχαίων στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό

Κάλεσμα στον πρωθυπουργό απευθύνει ο Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να μην απομακρυνθούν τα αρχαία από τον σταθμό Βενιζέλου του υπό κατασκευή Μετρό της Θεσσαλονίκης.

Υπάρχει λύση υψηλής κατασκευαστικής τεχνολογίας

Σε ανάρτησή του στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον πρωθυπουργό να ακούσει τις εκκλήσεις κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως τονίζοντας ότι «υπάρχει λύση υψηλής κατασκευαστικής τεχνολογίας, ώστε και το Μετρό να λειτουργήσει στην ώρα του και να παραμείνουν αμετακίνητες στη θέση τους αυτές οι πολύτιμες αρχαιότητες της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσίπρα έχει ως εξής:

«Έστω την ύστατη στιγμή, καλώ τον κ. Μητσοτάκη να ακούσει τις εκκλήσεις των κορυφαίων επιστημόνων παγκοσμίως και της κοινωνίας των πολιτών και να σταματήσει το έγκλημα του τεμαχισμού και της απόσπασης του μοναδικού μνημειακού συνόλου στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης την καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης.

»Υπάρχει λύση υψηλής κατασκευαστικής τεχνολογίας, ώστε και το Μετρό να λειτουργήσει στην ώρα του και να παραμείνουν αμετακίνητες στη θέση τους αυτές οι πολύτιμες αρχαιότητες της παγκόσμιας πολιτιστικής μας κληρονομιάς, όπως υποστηρίζει και η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών της Θεσσαλονίκης».

Προηγούμενο άρθροΟΗΕ: Νέο προσχέδιο για τα Βαρώσια – Καταδικάζει Τουρκία και Τουρκοκύπριους
Επόμενο άρθροΧαλκιδική: «Άφρισε» παραλία στη Σιθωνία – Η εξήγηση πίσω από το φαινόμενο