Φολέγανδρος: Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν «στέκεται» σαν υπερασπιστική γραμμή – Η αντίδραση του Αλέξη Κούγια

Ο δικηγόρος της οικογένειας της Γαρυφαλλιάς, Αλέξης Κούγιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς του συνηγόρου υπεράσπισης για το έγκλημα στη Φολέγανδρο.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του καθ΄ομολογίαν δολοφόνου, Γιάννη Βλάχο, ο 30χρονος πάσχει από το 2015 από διπολική διαταραχή και δεν έπαιρνε τη φαρμακευτική αγωγή που του είχε συστήσει ο γιατρός.

«Δύσκολη υπερασπιστική επιλογή», χαρακτήρισε την υπερασπιστική γραμμή ο Αλέξη Κούγιας.

«Πολύ δύσκολα μπορεί να γίνει αποδεκτός αυτός ο ισχυρισμός. Από έρευνα που κάναμε, διαπιστώσαμε ότι ο δράστης δεν έχει νοσηλευτεί ποτέ σε ψυχιατρικό κατάστημα. Ο ισχυρισμός περί διπολισμού δεν μπορεί να δώσει καμία υπερασπιστική δυνατότητα γιατί ακόμη και αν είχαμε μια βαριά ψύχωση, όπως σχιζοφρένεια, και κάποιος ήταν στο στάδιο της μανίας, θα πρέπει να αποδειχθεί ότι η εγκληματική πράξη έγινε κατά το στάδιο της μανίας».

  • Διαβάστε επίσης: Φολέγανδρος: «Είχε διαγνωστεί με διπολική διαταραχή από το 2015» – Τι υποστηρίζει ο δικηγόρος του 30χρονου δράστη

Ο κ. Κούγιας επισήμανε ότι ο 30χρονος το 2015 κλήθηκε να υπηρετήσει τη θητεία του στον ελληνικό στρατό «και δεν γνωρίζω αν αυτό το χαρτί χρησιμοποιήθηκε για να ματαιωθεί η υποχρέωσή του να υπηρετήσει».

Δεν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικό ίδρυμα

Αίσθηση επίσης προκαλεί το γεγονός, σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της 26χρονης, ότι από το 2015 μέχρι σήμερα, «κανείς, ούτε στο κοινωνικό περιβάλλον, ούτε στο οικογενειακό, ούτε στο επαγγελματικό, δεν είχε υπόνοια ώστε να διατύπωνε περίεργη συμπεριφορά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποιο σοβαρό επεισόδιο».

Όπως τόνισε ο κ. Κούγιας ήρθε σε επικοινωνία με τη μητέρα της 26χρονης μετά τη δολοφονία της.

«Ο άνθρωπος αυτός έπεισε μια κοπέλα ότι είναι ένας φυσιολογικός άνθρωπος. Μου τηλεφώνησε με δική της πρωτοβουλία η μητέρα της 26χρονης και μου είπε ότι η σχέση αυτή είχε ξεκινήσει εδώ και έναν χρόνο. Κάτι θα είχε δει».

Ενδιαφέρον είναι επίσης το στοιχείο ότι μετά τη δολοφονία της 26χρονης κοπέλας, ο 30χρονος έσβησε τους λογαριασμούς που διατηρούσε στα κοινωνικά δίκτυα και επικοινώνησε με δικηγόρους.

«Με το που έκανε το έγκλημα έκλεισε τους λογαριασμούς του. Εξαφανίστηκε από όλους και ήρθε σε επαφή μόνο με δικηγόρους», κατέληξε ο κ. Κούγιας.

Προηγούμενο άρθροΕμβόλια: Τα δεδομένα για την τρίτη δόση – Ποιοι θα προηγηθούν
Επόμενο άρθρο«Όχι» από την υποψήφια καγκελάριο των Πρασίνων στη συμφωνία για τον Nord Stream 2