«Πάρτι» της Αϊντχόφεν κόντρα στη Γαλατασαράι (5-1)

Η Αϊντχόφεν πήρε εμφατική νίκη στο «Philips Stadium» με 4-1 επί της Γαλατασαράι για το πρώτο παιχνίδι του 2ο προκριματικού γύρου του Champions League και βρίσκεται αγκαλιά με την πρόκριση στην επόμενη φάση. Μεγάλοι πρωταγωνιστές για την ομάδα του Ρότζερ Σμιντ ο Εράν Ζάχαβι (3 γκολ και 1 ασίστ) και Μάριο Γκέτσε (2 γκολ).

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν χάρη σε δύο τέρματα του Ζάχαβι (2′, 35). Οι Τούρκοι μείωσαν σε 2-1 με τον Κιλίντς στο 42′, αλλά η Αϊντχόφεν «κλείδωσε» τη νίκη με τον Γκέτσε να σημειώνει το 3-1 στο 51′. Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν, με τον Ζάχαβι να πετυχαίνει χατ-τρικ για το 4-1 στο 84′, ενώ ο Γκέτσε σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του γκολ για το 5-1 στο 89′.

Μούρα και Λουντογκόρετς ήρθαν ισόπαλες (0-0), με τη νικήτρια ομάδα να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό, ο οποίος έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης, επικρατώντας με 1-0 της Νέφτσι Μπακού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Θύμα έκπληξης έπεσε ο Ερυθρός Αστέρας, ο οποίος ηττήθηκε με 2-1 στο Καζακστάν από την Καϊράτ Αλμάτι. Οι Σέρβοι καλούνται να ψάξουν την ανατροπή στο Βελιγράδι την επόμενη εβδομάδα για να πάρουν την πρόκριση στον 3ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Προβάδισμα πρόκρισης πήρε η Μάλμε, η οποία επικράτησε με 2-1 της Ελσίνκι, ενώ η Λέγκια Βαρσοβίας με γκολ στις καθυστερήσεις πήρε τη νίκη με 2-1 κόντρα στη Φλόρα.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τους πρώτους αγώνες του 2ου προκριματικού γύρου του Champions League:

Καϊράτ Αλμάτι – Ερυθρός Αστέρας 2-1
Μάλμε – Ελσίνκι 2-1
Μούρα – Λουντογκόρετς 0-0

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Γιουνγκ Μπόιζ 0-0
Λέγκια Βαρσοβίας – Φλόρα 2-1
Ολυμπιακός – Νέφτσι Μπακού 1-0
Αϊντχόφεν – Γαλατασαράι 5-1

Προηγούμενο άρθροΟλυμπιακός – Νέφτσι: Το post game στο MEGA
Επόμενο άρθροΟλυμπιακός – Νέφτσι Μπακού 1-0: Εκανε το πρώτο βήμα