Λαζανάς: Μείωση των εμβολιασμών και περισσότερες εισαγωγές ασθενών με κοροναιό

«Καμπανάκι» για την μείωση των εμβολιασμών και τις περισσότερες εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό , που παρουσιάζονται το τελευταίο διάστημα έκρουσε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο Μάριος Λαζανάς Παθολόγος/Λοιμωξιολόγος.

Ο κος Λαζανάς τόνισε πως η αύξηση κρουσμάτων κοροναϊού ήταν προφανώς αναμενόμενη.

«Για να είμαι ειλικρινής το περιμέναμε, αλλά δεν το περιμέναμε τόσο γρήγορα. Δηλαδή πιστεύαμε ότι θα ερχόταν κατά το τέλος Αυγούστου αυτό το τσουνάμι αλλά ήρθε πολύ πιο γρήγορα» είπε συγκεκριμένα, εξηγώντας πως το στέλεχος κοροναιού Δέλτα είναι πολύ πιο μολυσματικό και συγχρόνως δυστυχώς δεν έχουν προχωρήσει στην Ελλάδα οι εμβολιασμοί, στον βαθμό που θα έπρεπε να έχουν προχωρήσει.

«Οι εμβολιασμοί έχουν μειωθεί πάρα μα πάρα πολύ. Ο κόσμος έχει φύγει για διακοπές, υπάρχει πρόβλημα», τόνισε.

«Εγώ έχω να σας δηλώσω ότι κάθε μέρα στα νοσοκομεία τα οποία εφημερεύουν, από εκεί που δεν είχαν καμία εισαγωγή, το πολύ μια- δύο σε κάθε εφημερία τους οι εισαγωγές αυξάνονται» πρόσθεσε παραθέτοντας πως χθες μεγάλο νοσοκομείο της Αθήνας έκανε 10 εισαγωγές ασθενών με κοροναϊό και ήταν χαρακτηριστικό το γεγονός ότι επρόκειτο για ασθενείς ηλικιών 30-40 ετών με σχετικά βαριά συμπτώματα.

O καθηγητής ανέφερε, μεταξύ άλλων πως ήδη, απ’ ό,τι φαίνεται  το υπουργείο Υγείας κάνει τον προγραμματισμό του όσον αφορά την αντιμετώπιση του τέταρτου κύματος αναμένοντας μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας.

Προηγούμενο άρθροΣοφία Μπεκατώρου: «Ολυμπιονίκης μού επιτέθηκε σεξουαλικά όταν ήμουν 16».
Επόμενο άρθροIconostasis: Ατομική έκθεση αγιογραφίας του Νεκτάριου Αποσπόρη στην Δημοτική Πινακοθήκη Μυκόνου