Δήμος Σαρωνικού: Διανομή σε άπορες οικογένειες ρούχων και υποδημάτων και πρόγραμμα ανακύκλωσης

Ενα ευρύ πρόγραμμα για τη συλλογή, διαχείριση και διανομή σε άπορες οικογένειες μεταχειρισμένων ρούχων και παπουτσιών, αλλά και την ανακύκλωση όσων μένουν και δεν είναι προς χρήση, προωθεί ο δήμος Σαρωνικού. Συγκεκριμένα, και με βάση την πρόσκληση ενδιαφέροντος για την ανακύκλωση ρούχων και υποδημάτων στο δήμο, από τα συγκεντρωμένα υλικά (ενδύματα και υποδήματα) θα διαλέγονται τα καλύτερα σε ποιότητα, τα οποία και θα διατίθενται σε άπορες οικογένειες μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου. Η δωρεάν αυτή διάθεσή τους θα συνοδεύεται από σχετικό παραστατικό (δελτίο αποστολής για δωρεάν διάθεση) του αναδόχου. Τα υπόλοιπα θα διατίθενται περαιτέρω για τους σκοπούς του αναδόχου.

Με βάση την πρόσκληση για την επιλογή αναδόχου οι υποχρεώσεις του είναι:

1. Οι ενδιαφερόμενοι που θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον θα πρέπει να προσκομίσουν:

α) φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα,

β) βεβαίωση περί μη οφειλής στον δήμο

γ) καταστατικό εταιρείας

δ) Άδεια για τη δραστηριότητα της διαχείρισης (συλλογή-μεταφορά-τελική διάθεση) στερεών-μη επικίνδυνων αποβλήτων, όπως αυτά ορίζονται στην Κ.Υ.Α. Η.Π. 50910/2727/ 2003 (ΦΕΚ 1909Β/22.12.03).

ε) Άδεια λειτουργίας εγκατάστασης (Α.Λ.Ε.) της μονάδας διαχείρισης και τελικής ανακύκλωσης των στερεών-μη επικίνδυνων αποβλήτων.

2. Ο ανάδοχος θα τοποθετήσει σε σημεία που θα του υποδείξει ο Δήμος κάδους χωρίς καμία οικονομική ή άλλη επιβάρυνση του Δήμου.

3. Οι δαπάνες απομάκρυνσης και μεταφοράς των ειδών θα βαρύνουν τον ανάδοχο, ο οποίος με ίδια μέσα θα μεταφέρει τα συγκεντρωμένα υλικά και θα ενημερώνει τον Δήμο.

4. Ο ανάδοχος θα συντηρεί, ελέγχει και θα φροντίζει για την καθαριότητα των εν λόγω κάδων.

5. Από τα συγκεντρωμένα υλικά (ενδύματα και υποδήματα) θα διαλέγονται τα καλύτερα σε ποιότητα, τα οποία και θα διατίθενται σε άπορες οικογένειες μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου. Η δωρεάν αυτή διάθεσή τους θα συνοδεύεται από σχετικό παραστατικό (δελτίο αποστολής για δωρεάν διάθεση) του αναδόχου. Τα υπόλοιπα θα διατίθενται περαιτέρω για τους σκοπούς του αναδόχου.

6. Ο ανάδοχος στην εκδήλωση ενδιαφέροντος θα αναφέρει χρηματικό ποσόν που θα προσφέρει κάθε μήνα η ετησίως για την αγορά τροφίμων και άλλων ειδών που έχει ανάγκη το κοινωνικό παντοπωλείο του Δήμου μας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστέλλουν τις προτάσεις τους μέχρι τέλος Ιουλίου στο info@saronikoscity.gr

Προηγούμενο άρθροΕστίαση: Μέχρι τέλος του μήνα οι αιτήσεις για το πακέτο στήριξης
Επόμενο άρθροΠαναθηναϊκός: Μετά τον Μήτογλου, παρελθόν και ο Χεζόνια