Βαλμπουενά, ο… μαέστρος των προκριματικών (vids)

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του Ολυμπιακού, με τον Γάλλο σούπερ σταρ να έχει παίξει κομβικό ρόλο στις επιτυχίες των Ερυθρόλευκων τα τελευταία δύο χρόνια. Ο πολύπειρος μεσοεπιθετικός ήρθε στο μεγάλο λιμάνι το καλοκαίρι του 2019 και ανέλαβε αμέσως ηγετικό ρόλο, βοηθώντας τα μέγιστα στην επιστροφή των Πειραιωτών στα αστέρια του Champions League, αλλά και στην εκπλήρωση των εγχώριων στόχων.

Με την εμπειρία του και την ποιότητά του έχει δώσει πολύτιμες λύσεις στον Πέδρο Μαρτίνς και έχει αναδειχθεί στον… ήρωα των προκριματικών για τον Ολυμπιακό, αφού τόσο το 2019 όσο και το 2020 έπαιξε καθοριστικό ρόλο στις προκρίσεις που πανηγύρισαν οι Πειραιώτες.

Ο Ματιέ Βαλμπουενά είχε τεράστια συμβολή, είτε σκοράροντας είτε δίνοντας ασίστ, σε όλα τα παιχνίδια που σκόραραν οι Ερυθρόλευκοι τα τελευταία δύο χρόνια στα προκριματικά για τους ομίλους του Champions League. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2019-2020 ήτοι την πρώτη του χρονιά στον Ολυμπιακό, είχε 5 ασίστ και 1 γκολ στα 6 ματς που έδωσαν οι Ερυθρόλευκοι.

Οι Πειραιώτες σκόραραν στα 5 από τα 6 ματς που έδωσαν με Βικτόρια Πλζεν, Μπασακσεχίρ και Κράσνονταρ, με τον Ματιέ Βαλμπουενά να έχει συμμετοχή και στα πέντε. Συγκεκριμένα, ο Γάλλος είχε ασίστ στο εντός έδρας 4-0 επί της Πλζέν, όπως επίσης και στο εκτός έδρας 1-0 επί της Μπασακσεχίρ (0-1), ενώ είχε σκοράρει στο εντός έδρας ματς με τους Τούρκους (2-0). Παράλληλα, είχε ασίστ στο παιχνίδι με την Κράσνονταρ στο Φάληρο (4-0), αλλά και δύο ασίστ στην εκτός έδρας νίκη των Πειραιωτών στη Ρωσία με 2-1 (1-2).

Πέρσι, είχε σκοράρει το πρώτο από τα δύο γκολ του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Ομόνοιας στο Καραϊσκάκη με 2-0, ενώ ο επαναληπτικός των δύο ομάδων που έγινε στην Κύπρο έληξε 0-0. Σε όλα τα ματς που σκόραραν οι Ερυθρόλευκοι ο Ματιέ είχε συμμετοχή.

Είναι κομβικός παίκτης και ο Πέδρο Μαρτίνς ποντάρει πολλά στον Γάλλο σούπερ σταρ για το αποψινό ματς με την Νέφτσι Μπακού, αλλά και συνολικά για τις μάχες που θα δώσουν οι Πειραιώτες στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο ΜΑΤΙΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ ΤΩΝ ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΩΝ

23.7.19 Πλζεν-Ολυμπιακός 0-0

30.7.19 Ολυμπιακός-Πλζεν 4-0  (1 ασίστ)

7.8.19 Μπασακσεχίρ-Ολυμπιακός 0-1 – (1 ασίστ)

13.8.19 Ολυμπιακός-Μπασακσεχίρ 2-0 (1 γκολ)

21.8.19 Ολυμπιακός-Κράσνονταρ 4-0 – (1 ασίστ)

27.8.19 Κράσνονταρ-Ολυμπιακός 1-2 (2 ασίστ)

23.9.20 Ολυμπιακός-Ομόνοια 2-0 (1 γκολ)

29.9.20 Ομόνοια-Ολυμπιακός 0-0

Προηγούμενο άρθροΨηφίστηκε επί της αρχής το ν/σ για το νέο σχολείο και την αξιολόγηση – Επεισοδιακός διάλογος Κεραμέως και Φίλη
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: Η ελληνική «ακτινογραφία» των μεταλλάξεων – Ποια στελέχη εκτός από το «Δ» προκαλούν ανησυχία