Ευρώπη: Ξεπέρασε τα 50 εκατομμύρια κρούσματα – Σχεδόν 1,3 εκατομμύρια οι νεκροί

Η Ευρώπη έγινε η πρώτη περιφέρεια του κόσμου όπου ξεπεράστηκε – χθες Δευτέρα – το όριο των πενήντα εκατομμυρίων μολύνσεων από τον νέο κοροναϊό, τουλάχιστον με βάση την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Reuters, καθώς η πιο μολυσματική παραλλαγή Δέλτα του SARS-CoV-2 πυροδοτεί αυξήσεις-ρεκόρ των κρουσμάτων σε αρκετά κράτη της.

Κλυδωνίζονται οι αγορές

Στην περιφέρεια της Γηραιάς Ηπείρου επιβεβαιώνονται πλέον ένα εκατομμύριο κρούσματα κάθε περίπου οκτώ ημέρες.

Η περιφέρεια θρηνεί σχεδόν 1,3 εκατομμύρια νεκρούς εξαιτίας της COVID-19 αφότου εκδηλώθηκε σε αυτήν η πανδημία.

Η παραλλαγή Δέλτα, πολύ πιο μολυσματική από την αρχική εκδοχή του ιού, έχει εντοπιστεί ως αυτό το στάδιο σε περίπου 100 χώρες και πλέον χαρακτηρίζεται η κυρίαρχη μεταξύ των μορφών του που συνεχίζουν να εξαπλώνονται.

Οι ευρωπαϊκές αγορές κλυδωνίζονται (–2% χθες Δευτέρα) καθώς επενδυτές ανησυχούν πως η παραλλαγή Δέλτα ενδέχεται να επιβραδύνει την ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας.

Η Ευρώπη παραμένει μια από τις περιφέρειες του κόσμου που υφίστανται τα βαρύτερα πλήγματα από την πανδημία. Καταγράφει μέχρι εδώ πάνω από το ένα στα τέσσερα από το σύνολο των κρουσμάτων (το 27%) και κάπου τον έναν στους τρεις θανάτους (το 31%).

Το πιο βαρύ χτύπημα

Πέρασαν 194 ημέρες προτού η περιφέρεια φθάσει από τα 25 στα 50 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα. Ωστόσο, χρειάστηκαν 350 ημέρες για να φθάσει το σύνολο των μολύνσεων τα πρώτα 25 εκατομμύρια, κατά την ανάλυση των δεδομένων από το Reuters.

Η Ρωσία, η χώρα της ευρωπαϊκής περιφέρειας που δοκιμάζει το πιο βαρύ χτύπημα, πλησιάζει το όριο των 6 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Το Ηνωμένο Βασίλειο έβαλε χθες Δευτέρα τέλος στα μέτρα που εφάρμοζε επί έναν χρόνο και πλέον, αλλά στη λεγόμενη «Ημέρα Ελευθερίας» έριξαν βαριά σκιά η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων και οι δυσοίωνες προβλέψεις των τελευταίων ημερών.

Αλλες χώρες απεναντίας κλιμακώνουν τα περιοριστικά μέτρα μπροστά στην πρόσφατη αύξηση των μολύνσεων.

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο άρθροΣυρία: Νέα ισραηλινή επίθεση στο Χαλέπι – Αναχαιτίσεις πυραύλων και καταστροφές
Επόμενο άρθροΜπαράζ άρθρων στα Σκόπια: Ακυρώνουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και επαναφέρουν τον Μ. Αλέξανδρο