Αμετανόητοι, κουτοπόνηροι και τελικά επικίνδυνοι…

Nα τι τους «πείραξε»! Ότι πλήττεται λέει το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Ποιο αυτοδιοίκητο; Αυτό που είχε καταργήσει εδώ και χρόνια ο Κοντονής. Μόνο που όταν το καταργούσε ξηλώνοντας την τότε διοίκηση της ΕΠΟ, αυτοί που τώρα το επικαλούνται τότε πανηγύριζαν γιατί θα γινόντουσαν χαλίφηδες στη θέση του Γκιρτζίκη. Τότε δεν έτρεχε τίποτα που ξηλωνόταν ολόκληρη η διοίκηση.

Τώρα τους έπιασε ο πόνος ότι τάχα με τις ρυθμίσεις που προωθεί ο υφυπουργός Αθλητισμού βάλλεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και καταργείται το αυτοδιοίκητο.

Θα ήταν απλώς κωμικό αν δεν ήταν εντελώς γελοίο. Οι κύριοι αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τις καρέκλες τους και την μικροεξουσία τους. Αυτή που αθροιζόμενη έχει φέρει το ποδόσφαιρο σε αυτό το χάλι. Πήραν λοιπόν την απόφαση να αναβάλουν εκ νέου τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ για να δουν τάχα τις τελικές ρυθμίσεις του Αυγενάκη. Ψεύδονται.

Πήραν την απόφαση της αναβολής για να δουν μπας και βρεθεί κανένας χορηγός (λέγε με ΟΠΑΠ) να του δώσει όσα δεν θα τους δίνει η Πολιτεία εφόσον δεν κάνουν αποδεκτές όλες τις αλλαγές που προβλέπονται στην περίφημη «ολιστική μελέτη» της ΦΙΦΑ και της ΟΥΕΦΑ. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν κρύβεται όση σάλτσα και να της ρίξουν από πάνω.

Αμετανόητοι καρεκλοκένταυροι που δεν θέλουν να αποχωριστούν καμία αρμοδιότητά τους που τους είναι απαραίτητη για να αναπαράγονται. Η… αναπαραγωγή είναι το θέμα. Τόσο μεγάλο θέμα που αρνήθηκαν ακόμα και την υπόδειξη να υπάρχει μια γυναίκα στην Εκτελεστική Επιτροπή. Ακόμα κι αυτή την πρόνοια την απέρριψαν τα «λουλούδια» της εξυγίανσης.

Ήταν δε τόσο απροσχημάτιστη η άρνησή τους που ακόμα κι ο βουβός πρόεδρος Θόδωρος Ζαγοράκης αναγκάστηκε να πάρει θέση δημόσια και να τους αφήσει εκτεθειμένους. Γνώμη μου είναι ότι έπρεπε να το είχε κάνει νωρίτερα. Διότι όσο μετράει η άποψη του ιστορικού αρχηγού δεν μετράνε όλες οι δικές τους φωνές μαζί.

Τον κύριο Βακάλη δεν το γνωρίζει κανείς στην ΦΙΦΑ. Τον Ζαγοράκη τον γνωρίζουν και τον υπολήπτονται όλοι. Νωρίτερα θα έπρεπε να έχει τοποθετηθεί και μάλιστα με πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο. Η δική του αφωνία εκλήφθηκε από όλους αυτούς ως αδυναμία. Τώρα όμως έφτασε ο κόμπος στο χτένι. Οι κύριοι αυτοί δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν πίσω.

Το πάνε όσο τους παίρνει καθυστερώντας και αναβάλλοντας. Τίθεται λοιπόν το εξής ερώτημα. Αφού εκείνοι αναβάλλουν, αρνούνται και κωλυσιεργούν μήπως πρέπει η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της και να νομοθετήσει αναγκάζοντας τους να εφαρμόσουν τις προτεινόμενες αλλαγές. Έτσι κι αλλιώς το λεγόμενο αυτοδιοίκητο έχει προ πολλού καταργηθεί, κύριε υφυπουργέ Αθλητισμού…

Προηγούμενο άρθροΦολέγανδρος: Νέες μαρτυρίες για τους καβγάδες πριν την δολοφονία – Πιθανό η Γαρυφαλλιά να ζήτησε να χωρίσει τον 30χρονο
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Είχαν «ρημάξει» αυτοκίνητα στην Καλαμαριά – Μία σύλληψη