NBA: Η πετυχημένη «συνταγή» που… δείχνει τίτλο για τους Μπακς

Μία πόλη, μία ομάδα. Στην κυριολεξία. Όλο το Μιλγουόκι σε ρυθμούς τελικών με τις ώρες να κυλούν βασανιστικά.

Στις 4:00 ώρα Ελλάδας, τα ξημερώματα της Τετάρτης (21/7), τα Ελάφια, με ηγέτη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, θα απέχουν 48 λεπτά από αυτό που μέχρι πριν από λίγα χρόνια φάνταζε σαν όνειρο θερινής νυκτός.

Τον τίτλο του ΝΒΑ. Αυτόν που έχουν δει όλο κι όλο μία φορά στην ιστορία τους, πριν από ακριβώς 50 χρόνια. Μισόν αιώνα!

Χάρη στον Greek Freak και την παρέα του, ωστόσο, απέχουν μόλις μία νίκη από το να το πετύχουν. Μία νίκη επί των Σανς και… ας αρχίσουν οι χοροί.

Λόγοι για να αισιοδοξούν οι Μπακς ότι θα τα καταφέρουν, πολλοί. Έτσι όπως έχει εξελιχθεί η σειρά, εξάλλου, είναι το απόλυτο φαβορί πλέον.

Παίζουν στην έδρα τους, έχουν την ψυχολογία και τον κόσμο τους «τρελαμένο» να αδημονεί για να πανηγυρίσει τον τίτλο.

Υπάρχει και κάτι ακόμη όμως, για όσους είναι ίσως προληπτικοί.

Το ταξίδι των Μπακς σε αυτά τα πλέι-οφ ξεκίνησε από τα παιχνίδια με τους Χιτ. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε και πρόκριση με άνετο 4-0 στα ημιτελικά της περιφέρειας. Με «σκούπα».

Στη συνέχεια όμως τα πράγματα δεν ήταν το ίδιο εύκολα. Αλλά θα μπορούσε να πει κανείς ότι είχαν έναν κοινό παρονομαστή. Και στις τρεις σειρές που ακολούθησαν. Ποιος ήταν αυτός; Ξεκίνημα με ήττα στο πρώτο παιχνίδι.

Μετά τους Χιτ, στο δρόμο των Μπακς βρέθηκαν οι Νετς του Ντουράντ, του Ίρβινγκ, του Χάρντεν και των άλλων παιδιών. Και με πλεονέκτημα έδρας μάλιστα. Ξεκίνημα με 2-0 για το Μπρούκλιν στις νίκες, και πολλοί θεώρησαν πως, εύκολα ή δύσκολα, οι Νετς θα ήταν αυτοί που θα έπαιρναν την πρόκριση. Λάθος. Με επική ανατροπή και 4-3 στις νίκες, κάνοντας break στο Game 7, oι Μπακς πήραν την πρόκριση για τους τελικούς της περιφέρειας.

Επόμενο εμπόδιο, οι Χοκς. Αυτήν τη φορά με πλεονέκτημα για τους Μπακς, που κάνουν και πάλι ξεκίνημα με το αριστερό όμως, αφού δέχονται break στο πρώτο ματς και χρειάζεται να κάνουν ξανά ανατροπή για να προκριθούν. Και θα την κάνουν. Break στο Game 3, αλλά και στο Game 6, και πρόκριση στους τελικούς του ΝΒΑ με 4-2 νίκες.

Εκεί θα βρουν αντιπάλους τους Σανς. Μαντέψτε. Όχι απλώς ηττήθηκαν στο πρώτο ματς, αλλά, όπως και με τους Νετς, βρέθηκαν πίσω με 2-0, αφού ο αντίπαλος εκμεταλλεύτηκε στο απόλυτο το πλεονέκτημα έδρας. Ακολουθούν όμως τρεις σερί νίκες για τα Ελάφια, με τελευταία το break στο Φοίνιξ, που τους φέρνει ένα βήμα μακριά από το Έβερεστ. Τι λέτε; Θα τα καταφέρουν;

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Νεκρός 44χρονος σε τροχαίο τα ξημερώματα
Επόμενο άρθροΤρεις ιστορικές πόλεις της Ελλάδας γιορτάζουν μαζί τα 200 χρόνια από την Επανάσταση