Μύκονος: Αποφάσισαν μοντέλο Ίμπιζα για να κόψουν τα παράνομα πάρτι

Με πρόστιμο που επιβάλλεται στον ιδιοκτήτη της βίλας ή και του ιδιωτικού σκάφους όπου διοργανώνεται παράνομο πάρτυ επιχειρείται να μπει τέλος στο πρόβλημα που υπήρχε κυρίως στη Μύκονο.

Η διοργάνωση πάρτυ σε βίλες, την ώρα που τα καταστήματα διασκέδασης και εστίασης υπολειτουργούσαν ή ήταν κλειστά λόγω των περιοριστικών μέτρων για το κορωναϊό, είχε αρχίσει και φέτος να φουντώνει με τους νόμιμους ιδιοκτήτες να έχουν εξοργιστεί.

Πέραν των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρηματίες και της φοροδιαφυγής, υπήρχε και υγιεινομικό ζήτημα καθώς όπως είχε αποκαλύψει το in.gr με βίντεο από τέτοιου είδους πάρτυ δεν υπάρχει κανένα μέτρο προφύλαξης.

Οι επαγγελματίες στη Μύκονο είχαν διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για την αδράνεια των Αρχών και τη μη λήψη μέτρων και είχαν δημοσιοποιήσει τις θέσεις τους υπενθυμίζοντας ότι στην Ίμπιζα επιβλήθηκαν υπέρογκα προστίμα 500.000 ευρώ με αποτέλεσμα να σταματήσουν τα παράνομα πάρτι.

Έτσι, πλέον οι ελληνικές αρχές θα στοχεύουν τον ιδιοκτήτη του σπιτιού ή της βίλας και όχι μόνο τους διοργανωτές. Το πρόστιμο ακόμη και την πρώτη φορά είναι τόσο υψηλό που καθιστά απαγορευτική οικονομικά την διοργάνωση παράνομου πάρτι.

Σύμφωνα με το νέο ΦΕΚ 3117/16.07.21, «Απαγορεύεται η διάθεση ιδιωτικών μη επαγγελματικών χωρών για τη διενέργεια εκδηλώσεων έναντι οποιασδήποτε μορφής αντιτίμου. Επιβάλλεται Διοικητικό πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του χώρου 50.000€ για την πρώτη παράβαση και 200.000€ για την δεύτερη παράβαση».

Προηγούμενο άρθροΤο σχήμα ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – EGIS PROJECTS πιο κοντά στην Εγνατία 
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά σε δασική έκταση στον Αυλώνα Αττικής