Γιάννης Κουκουράκης: Θεωρώ ότι δεν έχει ακουστεί ούτε το 1/5 αυτών που συμβαίνουν στο θέατρο

Στο ΒΗΜΑgazino  μίλησε ο Γιάννης Κουκουράκης και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ελληνικό κίνημα metoo και όλα όσα συμβαίνον στο ελληνικό θέατρο.

Πώς σχολιάζετε το #Me Too στο ελληνικό θέατρο, αυτή την κάθαρση;

Δεν πιστεύω ότι έχει επέλθει ακόμη κάθαρση. Ολική τουλάχιστον. Έφυγε το κατακάθι. Το πύον παραμένει και θα παραμείνει αν δεν αποφασίσουν να μιλήσουν όλοι για όλα με ονόματα. Θεωρώ ότι δεν έχει ακουστεί ούτε το 1/5 αυτών που συμβαίνουν. Βγήκαν στην δημοσιότητα δύο τρία ονόματα για τα οποία λίγο πολύ σχεδόν όλοι στο θέατρο είχαν ακούσει φήμες. Πρέπει να φύγουν όλοι όσοι μολύνουν αυτόν τον χώρο. Πρέπει να είναι υγιής γιατί μέσα σε αυτόν συμβαίνουν υπέροχα πράγματα και συναντήσεις και αλήθεια δεν ξέρω πως είχε συνδυαστεί με την αρρώστια, τα βίτσια και τις ψυχολογικές ανεπάρκειες του καθενός.

Οι ηθοποιοί δεν είναι ούτε ψυχολόγοι ούτε πόρνες (προφανώς δεν το λέω προσβλητικά προς τις ιερόδουλες, εκείνες χρήζουν σεβασμού από όλους μας), ούτε πληρωμένες βίζιτες, ούτε άβουλα όντα που ο καθένας θα κάνει με αυτά ό,τι γουστάρει και θα παίξει με την ψυχούλα τους ή το ψωμί τους και παρακαλώ να γραφούν ακριβώς όπως τα λέω. Είναι άνθρωποι που θέλουν να βγάζουν τίμια το μεροκάματό τους. Είναι επαγγελματίες που εργάζονται με σεβασμό σε αυτό που κάνουν και αγάπη.

Εσύ δεχθήκατε κακοποιητικές συμπεριφορές;

Ναι. Έχει τύχει τρεις φορές και εν μέσω συνεργασίας μάλιστα αλλά τους το έκοψα.

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Προηγούμενο άρθροΒρετανία: Εξετάζει την ένταξη της Γαλλίας στην «κόκκινη λίστα» λόγω της παραλλαγής Βήτα
Επόμενο άρθρο«Ο δάσκαλος»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της νέας σειράς του Χριστόφορου Παπακαλιάτη (Photos)