Μουσείο Μπενάκη – Οίκος Dior: Έδωσαν τα χέρια για μια συνεργασία από μετάξι

Τη συνέχεια της συνεργασίας του με τον Οίκο Dior στο πλαίσιο της συλλογής Cruise 2022 που παρουσιάστηκε την Πέμπτη, στις 17/6  στο Παναθηναϊκό Στάδιο, ανακοίνωσε το Μουσείο Μπενάκη.

Συγκεκριμένα, με το παράρτημα του Μουσείου Μπενάκη, Νηματουργία Μέντης-Αντωνόπουλος (ΝΗ.Μ.Α.) στην οδό Πολυφήμου στα Πετράλωνα.

Όπως ενημερώνει το μουσείο «μια επίσκεψη και ξενάγηση της Maria Grazia στην παραδοσιακή υφαντουργία της οδού Πολυφήμου στα Πετράλωνα οδήγησε στην ανάθεση από τον οίκο των διακοσμητικών στοιχείων για τα καπέλα της επίδειξης, των οποίων την κατασκευή ανέλαβε το Εργαστήριο Τσαλαβούτας μια οικογενειακή επιχείρηση που ειδικεύεται στην κατασκευή ναυτικών  καπέλων. Συγκεκριμένα, το ΝΗ.Μ.Α. ανέλαβε την παραγωγή του στριφτού χειροποίητου κορδονιού για το γείσο της παραδοσιακής ναυτικής τραγιάσκας της συλλογής Cruise 2022.

Με την καθοδήγηση της υπεύθυνης της νηματουργίας ΝΗ.Μ.Α., εθνολόγου Βιργινίας Ματσέλη, σειρά αξεσουάρ δημιουργήθηκαν για τα καπέλα, υπό την επίβλεψη του Βρετανού Stephen Jones που ως καλλιτεχνικός διευθυντής καπέλων έχει ταυτιστεί με τον οίκο Dior για παραπάνω από 25 χρόνια. Ο θρυλικός πιλοποιός, συγκινημένος μετά τη ξενάγησή του στους χώρους παραγωγής εξέφρασε την επιθυμία του για περαιτέρω συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη / ΝΗ.Μ.Α.»

Ο Oίκος Dior κινηματογράφησε όλη τη διαδικασία παραγωγής όπως και τις συνεντεύξεις από τους μεταξουργούς στο ΝΗ.Μ.Α. Τη σκηνοθεσία ανέλαβε η Μαριάννα Οικονόμου και την φωτογράφηση η Μυρτώ Παπαδοπούλου.

Προηγούμενο άρθροΕνα στεφάνι για τον Θάνο
Επόμενο άρθροΕμβόλιο Johnson & Johnson: 15 περιστατικά Γκιγιέν-Μπαρέ κατέγραψε ο ΕΜΑ