Παράδειγμα δημιουργικής «αντιπολίτευσης» στο δήμο Βριλησσίων

Ο Γιάννης Πισιμίσης είναι επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πνοή» στο δήμο Βριλησσίων και αποφάσισε να δράσει προκειμένου ένα πάρκο στο οποίο είχαν εντοπιστεί ανάγκες φύτευσης δέντρων να καλυφθούν.

Το ιδιαίτερο του γεγονότος είναι πως η δράση αυτή δεν έγινε από την δημοτική αρχή αλλά από την αντιπολίτευση του δήμου, που έδειξε πως δεν χωρούν αναβολές σε πρωτοβουλίες αναγκαίες για την πόλη.

Σημαντικό είναι επίσης και το γεγονός πως υπήρξε άριστη συνεργασία με την αρμόδια υπηρεσία Πρασίνου του δήμου και συμπόρευση στις υποδείξεις αυτής από πλευράς συμμετεχόντων στη δράση.

«Νέα Πνοή» λοιπόν και ήθη και έθιμα στο δήμο Βριλησσίων από την αντιπολίτευση που άθελα της ίσως καθιερώσει τον όρο «δημιουργική αντιπολίτευση» στο λεξικό της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ολοκληρώθηκε λοιπόν η δεντροφύτευση στο πάρκο Μ. Θεοδωράκης (πρ. ΤΥΠΕΤ) όπου φυτεύθηκαν πολλά δέντρα (Σοφόρες, Ψευδοπιπεριές, Καλλωπιστικές Μουριές και Κουτσουπιές) και άλλαξαν κυριολεκτικά την όψη του πάρκου.

Τα δέντρα φυτεύτηκαν, κατόπιν υπόδειξης της διεύθυνσης Πρασίνου, στον κεντρικό διάδρομο του πάρκου καθώς και σε πολλούς πλευρικούς διαδρόμους όπου δεν υπήρχαν δέντρα.

Ο Γιάννης Πισιμίσης δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τα μέλη της Νέας Πνοής που έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και με απόλυτη οργάνωση και μεθοδικότητα καταφέραμε ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα.

Ευχαριστώ θερμά για την υποστήριξη στην σημερινή μας δράση τον πρώην Δήμαρχο Βριλησσίων Κώστα Ιωαννίδη και την Αντιπεριφερειάρχη Βορείου Τομέα Αττικής Λουκία Κεφαλογιάννη.

Τέλος ευχαριστούμε θερμά την Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Βριλησσίων και τους εργαζόμενους, για την συνδρομή τους σε ειδικά εργαλεία, στους πασσάλους στερέωσης και για την γενικότερη συνδρομή τους όπου χρειάστηκε. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας για μια καλύτερη πόλη».

Θεωρούμε πως το θέμα είναι άξιο αναφοράς διότι αποδεικνύει στη πράξη πως ακόμη και αν μια παράταξη δεν ασκεί εξουσία σε ένα δήμο, μπορεί με τις ενέργειες της,  να διαφοροποιηθεί από τις συνήθης υποδείξεις και αντιρρήσεις που εκφράζει στα δημοτικά συμβούλια και να κάνει αξιόλογες πράξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες διευθύνσεις ενός δήμου. Δημιουργώντας προηγούμενο πλέον, η συνέχεια οφείλει να είναι ακόμη εντονότερη σε πρωτοβουλίες, με σκοπό την βελτίωση του δείκτη κοινωνικής ευημερίας.

Προηγούμενο άρθροΑκίνητα: Πού θα βρείτε κατοικίες κάτω από 50.000 ευρώ
Επόμενο άρθροTo Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών διέγραψε τον Πέτρο Φιλιππίδη