Τουρκία: Ξεκινούν οι πρώτες εξαγωγές στρατιωτικών drone σε χώρες της ΕΕ

Η Πολωνία ανακοίνωσε πριν από λίγες ημέρες ότι σκέφτεται πολύ σοβαρά να αγοράσει μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) από την Τουρκία και πιο συγκεκριμένα, το… καμάρι των γειτόνων μας, το drone Bayraktar TB2 (Tactical Block 2).

Ο υπουργός Άμυνας της Πολωνίας Μάριους Μπλάζακ, μοιράστηκε τη φωτογραφία ενός μοντέλου Bayraktar TB2 στο λογαριασμό του στο Twitter.

«Τα καλά νέα έρχονται σύντομα… μείνετε συντονισμένοι», έγραψε στο Twitter.

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας της Τουρκίας Μουσταφά Βαράνκ είχε δηλώσει πρόσφατα ότι τα τουρκικά drone ετοιμάζονται για την ευρωπαϊκή αγορά.

Μιλώντας σε σχετική συνάντηση της τουρκικής αμυντικής βιομηχανίας, που διοργανώθηκε από το βιομηχανικό επιμελητήριο της Κωνσταντινούπολης και το σύμπλεγμα SAHA Istanbul Defense and Aerospace Cluster, είχε αναφέρει μεταξύ άλλων ότι «πολύ σύντομα θα δούμε τα UAV Bayraktar και Anka από την Τουρκία να πετούν στους ευρωπαϊκούς ουρανούς»!

Υποψήφιοι πελάτες

Αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Αλβανίας, της Λευκορωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Βουλγαρίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας, της Ουγγαρίας και της Πολωνίας, με τις οποίες η Τουρκία διατηρεί καλές αμυντικές σχέσεις, λέγεται ότι είναι μεταξύ εκείνων που θα μπορούσαν ενδεχομένως να προμηθευτούν τα εν λόγω πολεμικά drones.

Το οπλισμένο drone Bayraktar TB2 αναπτύχθηκε από τον κορυφαίο κατασκευαστή drone Baykar και αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε ενεργή χρήση και στρατιωτικές δράσεις στην Τουρκία, το Κατάρ, την Ουκρανία και το Αζερμπαϊτζάν.

Τα UAV μεσαίου ύψους Anka (MALE) που αναπτύχθηκαν από την Τουρκική Αεροδιαστημική Βιομηχανία (TAI) χρησιμοποιούνται σήμερα από τον τουρκικό στρατό, καθώς και από τον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MIT), σε διαφορετικές εκδοχές. Η εταιρεία πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη της εξαγωγή στην Τυνησία σύντομα.

Πηγή: ΟΤ

Προηγούμενο άρθροΑχαΐα: Αγρότης τραυματίστηκε όταν ανατράπηκε το τρακτέρ του – Συγκινεί η αφοσίωση του σκύλου του
Επόμενο άρθροΠαύλος Χάπιλλος: Ο Διονύσης σε κάποιες φάσεις ήταν χειρότερος πίσω από τις κάμερες