Μάλεμε: Πτήσεις που κόβουν την ανάσα στην επέτειο των 80 χρόνων από τη Μάχη της Κρήτης

Αψογη ευθυγράμμιση, εντυπωσιακοί σχηματισμοί και ακρίβεια έκοψαν κυριολεκτικά την ανάσα των παρευρισκομένων στην τελετή για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης, που πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή το απόγευμα στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε.

Παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας

Οπως μεταδίδει το neakriti.gr, οι επετειακές εκδηλώσεις στα Χανιά για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης ολοκληρώθηκαν στο ιστορικό αεροδρόμιο του Μάλεμε, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, εκπροσώπων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, καθώς και της τοπικής αυτοδιοίκησης.


Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος στην τελετή για τα 80 χρόνια από τη Μάχη της Κρήτης

Κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης πραγματοποιήθηκε διέλευση αεροσκαφών F16 από την 115 ΠΜ σε σχηματισμό με το ακροβατικό σμήνος RED ARROWS της RAF, ρίψη αλεξιπτωτιστών της 1ης ΜΑΛ που εδρεύει στα Χανιά, επίδειξη μεμονωμένου αεροσκάφους F16 από την 115 ΠΜ (demo flight) με χειριστή τον επισμηναγό Χριστόδουλο Γιακουμή, καθώς και τα αποκαλυπτήρια μνημείου για τη Μάχη της Κρήτης.

«Εκοψε» την ανάσα

Το σμήνος, με τους εντυπωσιακούς σχηματισμούς, την άψογη ευθυγράμμιση και ακρίβεια, «έκοψε» κυριολεκτικά την ανάσα των παρευρισκόμενων, τιμώντας την επέτειο της μάχης της Κρήτης με τις εντυπωσιακές του πτήσεις.

Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στη Μάχη της Κρήτης και σε αναφορές του Νίκου Καζαντζάκη για τις θυσίες των Κρητικών, τονίζοντας τόνισε ότι για την ελληνική κυβέρνηση αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα η ανάδειξη της Ελλάδας ως πυλώνα σταθερότητας και πάροχο ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων.

Προηγούμενο άρθροΤη 10η θέση στον Τελικό της 65ης Eurovision κατέκτησε η Ελλάδα
Επόμενο άρθροΠέτρος Φιλιππίδης: “Οσο δεν μιλάμε τόσο περισσότερο ανησυχεί”, απαντούν οι γυναίκες που τον κατήγγειλαν