Ρωσία: Αρνείται ότι προσπαθεί να προσαρτήσει το Ντονμπάς

Η «ουκρανική κρίση» επανέρχεται διαρκώς στις σχέσεις Ρωσίας και ΕΕ, με αξιωματούχους της Ένωσης να κατηγορούν το Κρεμλίνο ότι προσπαθεί να προσαρτήσει τμήματα της Ανατολικής Ουκρανίας.

Ο γραμματέας Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ, σχολίασε αυτές τις δηλώσεις και αρνήθηκε και άλλη μια φορά της κατηγορίες. Η Ρωσία δεν επιθυμεί να προσαρτήσει κανέναν ήταν το μήνυμά του.

Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο επικαλέστηκε κείμενο εντός των μελών της ΕΕ και το οποίο υποστήριζε πως η Μόσχα προσπαθεί να «ενσωματώσει de facto» τμήματα της Ανατολικής Ουκρανίας μέσω εκλογών και έκδοσης διαβατηρίων σε κατοίκους της περιοχής.

Για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την ΕΡΤ,  η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ετοιμάσει ένα έγγραφο που συζητά μέτρα τα οποία θα βοηθήσουν την Ουκρανία να αντισταθεί στην “ρωσική επιθετικότητα”.

Η Μόσχα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι δεν είναι μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία. Ο Ντμίτρι Πεσκόφ υπενθύμισε ακόμα δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, σύμφωνα με τις οποίες η έκδοση διαβατηρίων έχει αποκλειστικά ανθρωπιστικό χαρακτήρα, ενώ σύμφωνα πάντα με το Βλαντίμιρ Πούτιν, η κατάσταση γύρω από τα πολιτικά δικαιώματα στο Ντονμπάς υπερβαίνει όλα τα σύνορα.

Προηγούμενο άρθροΕμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού ο Νίκος Κοκλώνης! (Photos)
Επόμενο άρθροΕλένη Καρακάση: Το spoiler που έκανε για τις “Άγριες Μέλισσες”