Δραματική προειδοποίηση από ΟΗΕ: Ισραήλ και Χαμάς οδεύουν προς «έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας»

Το Ισραήλ και η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς οδεύουν προς «έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας», προειδοποίησε απόψε ο ειδικός συντονιστής των Ηνωμένων Εθνών για τη Μέση Ανατολή, Τορ Βένεσλαντ, καλώντας όλες τις πλευρές να βάλουν «αμέσως» τέλος στις συγκρούσεις μεταξύ τους.

«Καταστροφικός»

«Σταματήστε αμέσως τα πυρά. Αυτή η κλιμάκωση οδεύει προς έναν πόλεμο ευρείας κλίμακας. Οι επικεφαλής όλων των πλευρών πρέπει να δεσμευτούν για την αποκλιμάκωση. Ενας πόλεμος στη Γάζα θα ήταν καταστροφικός και αυτοί που θα πλήρωναν το τίμημα είναι οι απλοί άνθρωποι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Twitter ο νορβηγός διπλωμάτης.

Αραβικός Σύνδεσμος κατά Ισραήλ

Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας του Αραβικού Συνδέσμου Αχμετ Αμπούλ Γέιτ κατηγόρησε το Ισραήλ για την πρόσφατη κλιμάκωση της βίας και προέτρεψε το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών να παρέμβει.

«Τις τελευταίες εβδομάδες, δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό στο οποίο να ξεκίνησε η βία στην παλαιστινιακή πλευρά. Δεν υπήρξε ούτε ένα περιστατικό στο οποίο οι Παλαιστίνιοι να ξεκίνησαν μια πρόκληση ή κλιμάκωση», δήλωσε ο Αμπούλ Γέιτ κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης των υπουργών Εξωτερικών αραβικών χωρών.

Κατηγόρησε τις «απερίσκεπτες πολιτικές» του Ισραήλ και προέτρεψε τη διεθνή κοινότητα να σταματήσει να κατηγορεί τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστινίους.

«Είναι η δύναμη κατοχής που έχει τη στρατιωτική εξουσία και ντε φάκτο έλεγχο και είναι η ίδια δύναμη που ξεκινά τη βία και την πρόκληση», δήλωσε ο Αμπούλ Γέιτ.

Εκτροπή πτήσεων

Δύο αεροσκάφη τα οποία είχαν ως τελικό προορισμό το αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν προσγειώθηκαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, στην Κύπρο, εξαιτίας της διακοπής των πτήσεων από και προς το Ισραήλ, το βράδυ της Τρίτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι πτήσεις ανακατευθύνθηκαν προς το αεροδρόμιο Γλαύκος Κληρίδης, προσωρινά, με στόχο την εκτέλεση της πτήσης κανονικά με την επαναλειτουργία του αεροδρομίου Μπεν Γκουριόν.

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο άρθροΠερού: Εμβολίαζαν για την Covid 19 με άδειες σύριγγες – Ερευνα για μαύρη αγορά εμβολίων
Επόμενο άρθροΙσραήλ: «Εμφύλιος πόλεμος» στη Λοντ – Πυρπόλησαν συναγωγή (βίντεο)