Ο Έλον Μασκ αποκάλυψε πως έχει σύνδρομο Άσπεργκερ ενώ παρουσίαζε το Saturday Night Live

O δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla, Έλον Μασκ αποκάλυψε πως έχει σύνδρομο Άσπεργκερ ενώ παρουσίαζε την διάσημη κωμική εκπομπή Saturday Night Live (SNL).

Ο 49χρονος είπε στους θεατές ότι είναι «το πρώτο άτομο με το Άσπεργκερ» που παρουσιάζει ποτέ την μακροβιότατη εκπομπή.

Άτομα με Άσπεργκερ τείνουν να ερμηνεύουν το περιβάλλον γύρω τους διαφορετικά από άλλα άτομα. Είναι η πρώτη φορά που ο Μασκ μιλά δημόσια σχετικά με την διαταραχή του.

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας ανέλαβε χθες βράδι να παρουσιάσει την εκπομπή ακολουθώντας το παράδειγμα εκατοντάδων διασημοτήτων που έχουν βρεθεί στη θέση του από το 1970, όταν το SNL έκανε το τηλεοπτικό του ντεμπούτο.

«Δεν έχω πάντα πολύ τονισμό ή παραλλαγές στον τρόπο που μιλάω … πράγμα που απ’ ό, τι μου λένε είναι καλό όταν κάνει κανείς κωμωδία», αστειεύτηκε στον εναρκτήριο μονόλογό του. «Γράφω πραγματικά ιστορία απόψε ως το πρώτο άτομο με το Άσπεργκερ που παρουσιάζει το SNL.»

Το σχόλιό του προκάλεσε χειροκροτήματα από το κοινό που βρισκόταν στούντιο.

Ο Μασκ, ο οποίος έχει περισσότερους από 53 εκατομμύρια ακολούθους στο Twitter, αστειεύτηκε επίσης για τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Ο ίδιος έχει αντιμετωπίσει κριτική, ακόμη και νομικές απειλές, για τα tweets του στο παρελθόν.

«Κοίταξτε, ξέρω ότι μερικές φορές λέω ή δημοσιεύω παράξενα πράγματα, αλλά έτσι λειτουργεί ο εγκέφαλός μου», είπε. «Σε όποιον έχει προσβληθεί, θέλω απλώς να αναφέρω ότι επανεφηύρα τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και στέλνω ανθρώπους στον Άρη με ένα πύραυλο. Νομίζατε ότι θα ήμουν ένας χαλαρός, κανονικός τύπος;”

Τι είναι το σύνδρομο Άσπεργκερ;

Το σύνδρομο Άσπεργκερ, που είναι επίσης γνωστό ως διαταραχή Άσπεργκερ ή απλά Άσπεργκερ, είναι μια διαταραχή του φάσματος του αυτισμού που χαρακτηρίζεται από σημαντικές δυσκολίες στην κοινωνική αλληλεπίδραση και στη λεκτική επικοινωνία, ενώ παράλληλα εκδηλώνεται με περιορισμένες και επαναλαμβανόμενες συμπεριφορές και ενδιαφέροντα.

Διαφέρει από τις άλλες διαταραχές του φάσματος του αυτισμού λόγω της σχετικής διατήρησης της γλωσσικής και γνωστικής ανάπτυξης. Η φυσική αδεξιότητα και η άτυπη χρήση της γλώσσας αναφέρονται συχνά ως συμπτώματα, όμως δεν απαιτούνται για τη διάγνωση του συνδρόμου.

Προηγούμενο άρθροLIVE: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ
Επόμενο άρθροΑρκάς: Τα «χρόνια πολλά» του Θανασάκη στη μαμά του