Τσιτσιπάς: «Νιώθω καλύτερα από ποτέ, θέλω να ανέβω στο Νο. 4»

Την ευκαιρία να ξεκουραστεί και να γεμίσει τις μπαταρίες του ενόψει του Mutua Madrid Open, του δεύτερου Masters της χωμάτινης σεζόν, είχε αυτή την εβδομάδα ο Στέφανος Τσιτσιπάς.

Ο Ελληνας τενίστας μετά τον τίτλο που κατέκτησε στο Μόντε Κάρλο και τη συμμετοχή του στον μεγάλο τελικό του τουρνουά που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη (σ.σ ηττήθηκε από τον Ναδάλ), ταξίδεψε στην Μαδρίτη για να λάβει μέρος στο Masters που ξεκινάει τις επόμενες ημέρες.

Σε δηλώσεις που έκανε πριν την έναρξη του τουρνουά, τόνισε ότι θέλει φτάσει όσο πιο μακριά γίνεται στο μαδριλένικο Masters και να μαζέψει όσους περισσότερους βαθμούς μπορεί. Υπενθυμίζουμε ότι ο Τσιτσιπάς πέρασε bye τον πρώτο γύρο και στον δεύτερο θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Νικολόζ Μπασιλασβίλι – Μπενουά Περ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Στέφανου Τσιτσιπά:

«Ήθελα να ξεκινήσω καλά στη φετινή χωμάτινη σεζόν και νομίζω τα κατάφερα, είμαι σε καλό δρόμο. Επίσης όλα αυτά τα αποτελέσματα με βοήθησαν να βρεθώ στην κορυφή του Race. Είναι σημαντικό να έχεις πλεονέκτημα εκεί.

Βοηθάει και στην αυτοπεποίθηση και νιώθεις καλύτερα από ποτέ στο court», είπε αρχικά και πρόσθεσε: «Δεν θα πω ψέματα, θέλω να φτάσω όσο πιο κοντά γίνεται στο προηγούμενο αποτέλεσμά μου, που ήταν ο τελικός. Ανυπομονώ γι’ αυτή την εβδομάδα, όπως και για την επόμενη. Νιώθω πως πλησιάζω όλο και περισσότερο. Νιώθω πως έχω ευκαιρίες για να ανεβώ στο Νο.4 του κόσμου».

Για το γεγονός ότι μείωσε τη διαφορά του από τον Τιμ στους 385 βαθμούς: «Είναι κάτι που υπάρχει στο μυαλό μου. Δε νομίζω ότι είναι κακό αυτό, επειδή έχω δουλέψει σκληρά και συνεχίζω να δουλεύω σκληρά. Νιώθω πως έχω την ευκαιρία να κάνω κάτι διαφορετικό.

Εννοείται πως είμαι ακόμα μακριά και πως χρειάζεται να δώσω αρκετούς αγώνες και να παίξω καλύτερο τένις, αλλά έχω μια νέα εβδομάδα τώρα και μετά θα έχω μια ακόμα νέα εβδομάδα στη Ρώμη. Αυτά τα τουρνουά έχουν πολλούς βαθμούς και δημιουργούν ευκαιρίες.

Τώρα είμαι στην κορυφή του Race, που είναι πολύ σημαντικό για μένα. Θέλω να το αξιοποιήσω και να τερματίσω τη χρονιά στο Top 3 του Race».

Για το τι έμαθε από τον αγώνα του με τον Ναδάλ στη Βαρκελώνη: «Ο αγώνας με τον Rafa μου έμαθε ότι ίσως πρέπει να πηγαίνω περισσότερο για τα χτυπήματά μου κάποιες στιγμές και να μην περιμένω τόσο τον αντίπαλο να μου δώσει την ευκαιρία.

Κάποιες φορές αισθάνομαι πως ήμουν πολύ παθητικός, όπως το σκέφτομαι τώρα. Θα μπορούσα να είχα ρισκάρει περισσότερο. Θα μπορούσα να είχα κάνει κάποια πράγματα πιο απρόβλεπτα και να είχα διαφορετικό αποτέλεσμα».

Προηγούμενο άρθροΟ Γιώργος Τατάκης απαθανατίζει συγκινητικά το Πάσχα σε όλη την Ελλάδα
Επόμενο άρθρο«Με το εμβόλιο μπορούμε να ξανακερδίσουμε τη ζωή μας» το μήνυμα της Γεννηματά για το Πάσχα