Ρωσόφωνοι χάκερ απειλούν να αποκαλύψουν πληροφοριοδότες της αμερικανικής αστυνομίας

Σπείρα ρωσώφωνων χάκερ ανέλαβε την ευθύνη για κυβερνοεπίθεση στην  αστυνομία της αμερικανικής πρωτεύουσας, απειλώντας να αποκαλύψει τα ονόματα πληροφοριοδοτών στις τοπικές εγκληματικές οργανώσεις.

Η Μητροπολιτική Αστυνομία της Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε την επίθεση και ανακοίνωσε ότι ζήτησε τη συνδρομή του FBI για τη διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν επιβεβαίωσε ωστόσο τον ισχυρισμό της νεοσύστατης ομάδας χάκερ Bakum ότι υπέκλεψε ευαίσθητες πληροφορίες.

Σύμφωνα πάντως με το Associated Press, πρόκειται πιθανότατα για επίθεση τύπου ransomware, μια τακτική στην οποία οι χάκερ κρυπτογραφούν τα αρχεία των θυμάτων και απαιτούν λύτρα για να τα ξεκλειδώσουν και να μην τα δημοσιοποιήσουν στο Διαδίκτυο.

Δείτε επίσης: Χιλιάδες σχολεία στις ΗΠΑ παραλύουν από επιθέσεις ransomware

Η Bakum φέρεται να έδωσε στην αστυνομία τρεις ημέρες περιθώριο για να παραδώσει τα λύτρα πριν «έρθει σε επαφή με συμμορίες για να εξουδετερώσουν τους πληροφοριοδότες».

Οι χάκερ ανάρτησαν στον Σκοτεινό Ιστό φωτογραφίες που υποστηρίζουν τον ισχυρισμό τους ότι υπέκλεψαν πάνω από 250 gigabyte δεδομένων.

Από τις αρχές του έτους, 26 κυβερνητικές υπηρεσίες στις ΗΠΑ έχουν πέσει θύματα επιθέσεων ransomware, με τους εισβολείς να δημοσιοποιούν ευαίσθητες πληροφορίες σε 16 περιπτώσεις.

Τον περασμένο μήνα, επισημαίνει το Reuters, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε ότι η αντιμετώπιση των επιθέσεων ransomware είναι πλέον πρώτη του προτεραιότητα.

Προηγούμενο άρθροMasterChef 5: Η Ματριόσκα έρχεται και δυσκολεύει πολλούς στη δεκάδα!
Επόμενο άρθροΑμπελοκαλλιέργεια : Ποια είναι η εξέλιξη της παγκόσμιας έκτασης αμπελώνων