Άλμα τίτλου για την Μάντσεστερ Σίτι (2-1)

Η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε με 2-1 την Άστον Βίλα εκτός έδρας για την 32η αγωνιστική της Premier League και έκανε άλμα τίτλου, καθώς αύξησε τη διαφορά της στους 11 βαθμούς από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Οι «χωριάτες» ξεκίνησαν ιδανικά το παιχνίδι και πήραν το προβάδισμα μόλις στο πρώτο λεπτό.  Ο Γουότκινς βρήκε τον ΜακΓκίν στην περιοχή κι αυτός με δυνατό σουτ νίκησε τον Έντερσον για το 1-0.

Η Σίτι αντέδρασε, απείλησε στο 20′ με τον Μαχρέζ και δύο λεπτά αργότερα έφερε το ματς στα ίσα με τον Φόντεν να σουτάρει εντός περιοχής και να σημειώνει το 1-1.

Ο Ράμσεϊ έχασε ευκαιρία για τη Βίλα στο 28′ και στο 40′, μετά από σέντρα του Σίλβα από τα δεξιά, ο Ρόδρι με κεφαλιά έκανε την ανατροπή για τους «πολίτες» (1-2). Πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, μετά από την απόφαση του VAR, ο Στόουνς αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Ράμσεϊ.

Παρότι έπαιζε με παίκτη λιγότερο για όλο το δεύτερο μέρος, η Σίτι διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού και έχασε την ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματά  της με τον Μαχρέζ στο 51′.

Στο 56′ ο Κονσά δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους γηπεδούχους με δέκα παίκτες. Τίποτα δεν άλλαξε ως το τέλος, με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να πανηγυρίζει ένα σημαντικό διπλό που την φέρνει ακόμη πιο κοντά στην κατάκτηση του φετινού τίτλου.

Προηγούμενο άρθροΜε ισχυρή άνοδο έκλεισε η Wall Street
Επόμενο άρθροΤο πρόγραμμα των play off και των play out της Superleague 2