Το Facebook δημιουργεί το Live Audio Rooms

Το Facebook επίσημα γνωστοποίησε ότι πρόκειται να λανσάρει σειρά «ηχητικών λειτουργιών» εντός των επόμενων μηνών, συμπεριλαμβανομένου του Live Audio Rooms, τη δική του εκδοχή της δημοφιλούς εφαρμογής Clubhouse.

Η συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να ακούει αλλά και να συμμετέχει σε ζωντανές συζητήσεις. Σημειώνεται ότι οι πλατφόρμες ηχητικής – μόνο – επικοινωνίας έχουν καταστεί εξαιρετικά δημοφιλείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα με το Live Audio Rooms, το Facebook θα λανσάρει και ένα νέο χαρακτηριστικό με την ονομασία Soundbites, που θα επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργούν και να διαμοιράζονται μικρής διάρκειας ηχητικά κλιπ. Η συγκεκριμένη λειτουργία θα λανσαριστεί εντός των επόμενων μηνών, στην αρχή με μικρό αριθμό δημιουργών περιεχομένου.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί εάν τα Live Audio Rooms και Soundbites θα είναι διαθέσιμα στο σύνολο των χρηστών ή μόνο για δημιουργούς περιεχομένου με μεγάλο αριθμό ακολούθων, άρα υπάρχει σοβαρή πιθανότητα οι δύο αυτές λειτουργίες να είναι διαθέσιμες και για εμπορική εκμετάλλευση.

Επιπλέον, όπως ανακοινώθηκε, το Facebook θα επιτρέπει στους χρήστες να ακούν podcasts απευθείας από την βασική εφαρμογή του κοινωνικού δικτύου, όπως είχε ήδη διαρρεύσει πριν από λίγες ημέρες.

Οι σχετικές ανακοινώσεις έγιναν κατά τη διάρκεια συνέντευξης του επικεφαλής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ, ενώ σε μεταγενέστερη δήλωση της εταιρείας τονίζεται ότι «ο ήχος ταιριάζει στην πολυάσχολη ζωή μας, μας επιτρέπει να εμπνεόμαστε από νέες ιδέες και να μιλάμε με άλλους χωρίς πίεση».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι την ώρα που ο Ζάκερμπεργκ αποκάλυπτε τα σχέδια του Facebook, το Reddit ανακοίνωνε το Reddit Talk, τη δική του εκδοχή του Clubhouse.

Τέλος, παραμένει ασαφές πώς το Facebook σχεδιάζει να ελέγξει τα νέα κανάλια ήχου.

Προηγούμενο άρθροMytilineos: Άνοιξε το βιβλίο προσφορών για το «πράσινο» ομόλογο των 500 εκ. ευρώ
Επόμενο άρθροΠάσχα : Διάθεση rapid test στους Ναούς της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών