Δέκα χρόνια μετά, επιστρέφει ο Σύλλογος Τυροπαραγωγών Λέσβου

Επαναδραστηριοποιείται μετά από 10 χρόνια ο Σύλλογος Τυροπαραγωγών Λέσβου-Λήμνου. Στις αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν το νέο  διοικητικό συμβούλιο συγκροτήθηκε σε σώμα ορίζοντας τον Ιγνάτη Θύμελη ως πρόεδρο, τον Μιχάλη Χρυσάφη ως αντιπρόεδρο, τον Αντώνη Καλδέλλη ως γραμματέα, και τον Γρηγόρη Ρόδο ως ταμία.

Σύμφωνα με το νέο Δ.Σ οι άμεσες ενέργειες του συλλόγου αποσκοπούν στη διαφύλαξη και προστασία των τυροκομικών προϊόντων Π.Ο.Π. που παράγονται στην Λέσβο και τη Λήμνο και η ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των ιδιαίτερων τυροκομικών προϊόντων που παράγονται στα δύο νησιά.

Αναλυτικά οι δράσεις:

– Διαφύλαξη και προστασία των τυροκομικών προϊόντων Π.Ο.Π. που παράγονται στην Λέσβο και Λήμνο, όπως το λαδοτύρι Μυτιλήνης, το καλαθάκι Λήμνου, η φέτα κλπ., μέσα από την τήρηση των κανόνων που διέπουν την παραγωγή και τον χαρακτήρα των προϊόντων Π.Ο.Π. αφενός, αλλά και τον έλεγχο του τρόπου διακίνησης του ντόπιου γάλακτος που προορίζεται για την παραγωγή τους αφετέρου.

-Σχεδιασμός και υλοποίηση ενεργειών σε συνεργασία με τους αυτοδιοικητικούς και άλλους φορείς του νομού, που ως στόχο θα έχουν την ενίσχυση της αναγνωρισιμότητας των ιδιαίτερων τυροκομικών προϊόντων που παράγονται στα δύο νησιά.

– Διασφάλιση της γνησιότητας και την προστασία του καταναλωτή που επιλέγει βιολογικά προϊόντα, μέσα από τον εξορθολογισμό των διαδικασιών πιστοποίησης του γάλακτος ως βιολογικού.

– Ενεργοποίηση και υλοποίηση στοχευμένων δράσεων μέσα από το Π.Ε.Π. Β. Αιγαίου, που σκοπό θα έχουν την υποβοήθηση των τυροκομικών μονάδων της Λέσβου και Λήμνου στην προσπάθεια εξέλιξης των προϊόντων τους, την ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και τη στήριξη της προσπάθειας προώθησης των προϊόντων αυτών στις εγχώριες και διεθνείς αγορές.

Για όλες αυτές τις δράσεις ο σύλλογος προγραμματίζει το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα συναντήσεις με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Προηγούμενο άρθροΓεννηματά : Η οδυνηρή εμπειρία της εφταετίας όπλισε μια ολόκληρη γενιά με θάρρος και πίστη να διεκδικήσει μια άλλη Ελλάδα
Επόμενο άρθροLockdown : Πάσχα σε ταράτσες και αυλές θα κάνουμε και φέτος – Τραπέζι με μέχρι δύο οικογένειες;