Γκέλα της Τσέλσι (0-0)

Τσέλσι και Μπράιτον έμειναν στο 0-0 για την 32η αγωνιστική της Premier League στο «Στάμφορντ Μπριτζ», με τους Λονδρέζους να ανεβαίνουν στην 4η θέση «πιάνοντας» στους 55 βαθμούς τη Γουέστ Χαμ.

Σε μια μέρα με σφοδρές αντιδράσεις των οπαδών της Τσέλσι και δημοσιεύματα περί αποχώρησης από τη European Super League, η ομάδα του Τούχελ άργησε να γίνει απειλητική απέναντι στη Μπράιτον, με τους «γλάρους» να χάνουν μεγάλες ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο για να πάρουν τη νίκη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυναμικά στο ματς, έχοντας υπέρ τους την κατοχή, και είχε διπλή ευκαιρία στο 21′ με τους Χάβερτζ και Ζουμά να απειλούν αλλά ο Σάντσες κράτησε το μηδέν.

Από τη μεριά της, η ομάδα του Πότερ δυσκόλεψε την ανάπτυξη της Τσέλσι στη μεσαία γραμμή και λίγο έλειψε να πάρει το προβάδισμα στο 43′ με τον Μπισούμα να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Η Μπράιτον πατούσε καλά και στο δεύτερο μέρος, χωρίς πάντως να μπορεί να απειλήσει την εστία του Κέπα. Από την πλευρά της, η Τσέλσι συνέχισε να πιέζει για να πετύχει το γκολ, αλλά η άμυνα της Μπράιτον λειτουργούσε αποτελεσματικά και δεν άφηνε τους παίκτες του Τούχελ να γίνουν επικίνδυνοι.

Οι «γλάροι» ανέβασαν ρυθμό στα τελευταία 15 λεπτά και έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για να πάρουν το προβάδισμα.

Ο Λαλάνα έφτασε κοντά στο γκολ στο 77′, με τον Άγγλο επιθετικό να μπαίνει στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε μέσα από την περιοχή κατέληξε δίπλα από την εστία του Κέπα, ενώ ο Γουέλμπεκ σημάδεψε το δοκάρι στο 80′.

Η Τσέλσι απάντησε στις ευκαιρίες με τον Ζιρού να σουτάρει μέσα από την περιοχή αλλά δεν βρήκε στόχο στο 86′.

Τσέλσι: Κέπα, Κρίστενσεν, Ζουμά, Ρίντιγκερ, Ρις Τζέιμς, Ζορζίνιο, Μάουντ, Μάρκος Αλόνσο (67′ Χάντσον-Οντόι), Ζίγιες (77′ Ζιρού), Χάβερτζ (67′ Βέρνερ), Πούλισικ

Μπράιτον: Σάντσεθ, Γουάιτ, Ντανκ, Γουέμπστερ, Βέλτμαν, Γκρος, Μπισουμά, Μπερν, Μακ Άλιστερ (74′ Μοπέι), Τροσάρντ (60′ Λαλάνα), Γουέλμπεκ (86′ Μόντερ)

Προηγούμενο άρθρο«Σκότωσε» τη Μπάγερν με φοβερό buzzer beater ο ΛεΝτέι (79-78)
Επόμενο άρθροΤζορτζ Φλόιντ : Ένοχος ο αστυνομικός για τη δολοφονία