Έγινε κι αυτό : Στέλνουν… συνταξιούχο στο VAR του Ολυμπιακός – Αστέρας

Το λέμε καμιά φορά μεταξύ σοβαρού κι αστείου ωστόσο η ίδια η ζωή δείχνει πως αποτελεί 100% πραγματικότητα. Στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν βαριέσαι ποτέ. Και πως να βαρεθείς όταν προκύπτουν κάτι ιστοριούλες σαν αυτή που θα διαβάσετε παρακάτω και προκαλεί απορίες, το λιγότερο.

Η συγκεκριμένη ιστορία έχει να κάνει με τον 44χρονο Πορτογάλο, Βάσκο Σάντος, ο οποίος έχει οριστεί από την ΚΕΔ για να είναι την Τετάρτη στο VAR του Ολυμπιακός – Αστέρας Τρίπολης για την πέμπτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League. Που είναι το παράξενο με την περίπτωσή του; Πρόκειται για διαιτητή ή μάλλον για πρώην διαιτητή που έχει να σφυρίξει ματς από το 2018 ενώ δεν έχει υπάρξει ποτέ διεθνής.

Συγκεκριμένα ο Σάντος διαιτήτευσε το διάστημα 2007-2018 στην πρώτη κατηγορία της Πορτογαλία έχοντας καταγράψει στο ενεργητικό του συνολικά 111 ματς με τελευταίο ένα Ρίο Αβε – Φεϊρένσε 2-1 στις 11/03/18. Πριν τρία χρόνια κι έναν μήνα για την ακρίβεια. Κανονικός συνταξιούχος δηλαδή. Ωστόσο αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έρχεται στην Ελλάδα.

Μόλις την περασμένη Κυριακή ήταν και πάλι VAR στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τον Άρη στη Λεωφόρο όπου οι «κίτρινοι» επικράτησαν με 2-1. Με αφορμή το ματς αυτό, Πορτογάλος δημοσιογράφος μίλησε για τον Βάσκο Σάντος στο «Metropolis 95.5» και δεν είπε και τα καλύτερα λόγια.

Όσα ανέφερε ο δημοσιογράφος:

«Αυτός ήταν διαιτητής ως το 2018. Τελείωσε ως διαιτητής και κάνει μόνο VAR. Κάνει συνέχεια. Ήταν σε ένα ματς Πόρτο-Ρίο Άβε, δεν είδε ένα πέναλτι υπέρ της Πόρτο, το ματς ήρθε ισοπαλία 1-1 και έγινε πολλή φασαρία. Ήταν ένας από τους καλύτερους. Μετά δεν τον έβαλαν στο VAR. Πιστεύω δεν θα έχει πρόβλημα στο Παναθηναϊκός-Άρης».

Γιατί σταμάτησε να διαιτητεύει: «Στην Πορτογαλία οι διαιτητές τελειώνουν στα 45. Είχε μόνο έναν χρόνο μπροστά του. Έτσι αποφάσισε να γίνει διαιτητής VAR».

Προηγούμενο άρθροΠρίγκιπας Χάρι: Η άγνωστη «βαθιά προσωπική» επιστολή στον πρίγκιπα Κάρολο
Επόμενο άρθροΜητσοτάκης : Ορόσημο τα μέσα Μαΐου για επιστροφή στην κανονικότητα