Ιράκ : Σκοτώθηκε τούρκος στρατιώτης – Και πρωτοφανής επίθεση με drone κατά των ΗΠΑ

Τούρκος στρατιώτης σκοτώθηκε το βράδυ χθες Τετάρτη σε επίθεση με ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης των δυνάμεων της Αγκυρας στο βόρειο Ιράκ, ανακοίνωσε το υπουργείο Αμυνας της Τουρκίας.

Τραυματισμός παιδιού

«Ενας από τους ηρωικούς αδελφούς μας στα όπλα σκοτώθηκε στην επίθεση» εναντίον τουρκικής βάσης στην περιοχή Μπασίκα, στην επαρχία της Μοσούλης, ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας πως από τις τρεις ρουκέτες που εκτοξεύθηκαν, μόνο μία πέτυχε τον στόχο της.

Ιρακινό παιδί τραυματίστηκε όταν χωριό επλήγη από μια εκ των άλλων ρουκετών.

Ο τουρκικός στρατός ανέπτυξε οπλισμένο UAV για να αποκατασταθεί η ασφάλεια στην περιοχή και έλαβαν τα «απαραίτητα μέτρα», πάντα σύμφωνα με το υπουργείο Αμυνας, το οποίο δεν υπέδειξε ποια οργάνωση μπορεί να ευθυνόταν.

Ο Εμέρ Τσελίκ, ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης & Ανάπτυξης (AK) του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, διεμήνυσε ότι οι δράστες θα «πληρώσουν το ίδιο τίμημα».

Πύραυλος κατά ΗΠΑ

Λίγη ώρα προτού ανακοινωθεί η επίθεση στην Μπασίκα, μερικά χιλιόμετρα πιο μακριά, πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος έπληξε τη βάση του διεθνούς αντιτζιχαντιστικού συνασπισμού στο αεροδρόμιο της Αρμπίλ, της πρωτεύουσας του ιρακινού Κουρδιστάν, προκαλώντας μόνο ζημιές, κατά τις πρώτες πληροφορίες που έδωσαν ιρακινοί αξιωματούχοι.

Δεν είναι σαφές ως εδώ αν οι δύο ενέργειες συνδέονταν κατά κάποιον τρόπο.

Η χθεσινή επίθεση στην Αρμπίλ ήταν – τουλάχιστον με βάση όσα είναι γνωστά – η πρώτη με τη χρήση UAV εναντίον των δυνάμεων των ΗΠΑ στο Ιράκ, όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφεται συνεχής ροή επιθέσεων με ρουκέτες εναντίον αμερικανικών εγκαταστάσεων, για τις οποίες η Ουάσιγκτον επιρρίπτει την ευθύνη σε φιλοϊρανικές παραστρατιωτικές οργανώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ – ΝΑΤΟ : Με απειλές προς τους Ταλιμπάν η απόσυρση των στρατευμάτων από το Αφγανιστάν
Επόμενο άρθροΤηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Μέρκελ : Η Ρωσία να αποσύρει τα στρατεύματα από τα σύνορα με την Ουκρανία