Κυπριακό : Τι είπε ο Αναστασιάδης στη Λουτ για την Πενταμερή – Το μήνυμα προς την τουρκική πλευρά

Την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει εποικοδομητικά στην άτυπη Πενταμερή διάσκεψη, εξέφρασε ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, στην Ειδική Απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, για το Κυπριακό Τζέιν Χολ Λουτ, κατά την μεταξύ τους συνάντηση, νωρίτερα, στη Λευκωσία.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε υπό το φως της προετοιμασίας της άτυπης πενταμερούς διάσκεψης για την Κύπρο, στη Γενεύη, στις 27 με 29 Απριλίου, η κ. Λουτ ενημέρωσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για τα διαδικαστικά και οργανωτικά ζητήματα, όπως αυτά τυγχάνουν διευθέτησης από τα Ηνωμένα Έθνη, σε σχέση με την άτυπη διάσκεψη.

Από την πλευρά του, ο κ. Αναστασιάδης, επανέλαβε στην κ. Λουτ την ετοιμότητα του ιδίου και της ελληνοκυπριακής πλευράς να συμμετάσχει εποικοδομητικά και δημιουργικά στη διάσκεψη, εκφράζοντας την ευχή την ίδια θετική βούληση να επιδείξει και η τουρκική πλευρά, έτσι ώστε να υπάρξει αποτέλεσμα, όπως αναφέρει σε γραπτή του δήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Κυριάκος Κούσιος.

Η Τζέιν Χολ Λουτ, βρίσκεται από χθες στην Κύπρο, και στις 14: 30 το απόγευμα θα συναντήσει τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, πριν αναχωρήσει τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Η κ. Λουτ θα προσπαθήσει να διασφαλίσει τη συναίνεση των πλευρών ότι από την άτυπη πενταμερή στη Γενεύη θα συμφωνηθεί ένα κείμενο το οποίο στο ελάχιστο θα διασφαλίζει τη συνέχιση της προσπάθειας στο Κυπριακό.

Το πρόγραμμα της άτυπης πενταμερούς  έχει ήδη σταλεί στους συμμετέχοντες. Ξεκινά, με δείπνο που παραθέτει ο Γενικός Γραμματέας στις αντιπροσωπείες και την επόμενη μέρα με την άτυπη διάσκεψη. Θα ακολουθήσουν διμερείς συναντήσεις και ξανά διάσκεψη.

Προηγούμενο άρθροΥΠΑ : Παρατείνονται έως 19 Απριλίου οι περιορισμοί στις αεροπορικές πτήσεις – Επιτρέπονται μόνο ουσιώδεις μετακινήσεις
Επόμενο άρθροΜπάγερν Μονάχου : Εκτός δράσης και ο Ζερόμ Μπόατενγκ