Γκάγκα: Έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20άρηδες και 30άρηδες

Πολύ μεγάλος παραμένει ο αριθμός των εισαγωγών ασθενών με κοροναϊό στα νοσοκομεία της Αττικής, ενώ έχει μειωθεί ο μέσος όρος ηλικίας των διασωληνωμένων, λέει η πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον Σκάι η κ. Γκάγκα ανέφερε ότι «κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έχουμε γρήγορα εξιτήρια. Υπάρχει πίεση, υπάρχουν άρρωστοι που βαραίνουν πολύ και χρειάζονται διασωλήνωση. Οι κλήσεις που δέχεται το ΕΚΑΒ είναι τριπλάσιες σε σχέση με τις προηγούμενες εβδομάδες. Υπάρχουν άρρωστοι που έχουν διασωληνωθεί και περιμένουν περισσότερο από 24 ώρες για να εισαχθούν σε ΜΕΘ, αλλά αυτό υπήρχε πάντα. Γενικά πάντως υπάρχει διακίνηση σχετικά γρήγορη».

Σημείωσε δε ότι τα όρια ηλικίας έχουν πέσει στα 50-60 έτη, επισημαίνοντας ότι έχουν διασωληνωθεί ακόμα και 20αρηδες και 30αρηδες.

«Αν και οι νέοι βγαίνουν πιο εύκολα από τις ΜΕΘ, από την αρχή της πανδημίας έχουμε χάσει και νέους ανθρώπους. Η πιθανότητα να αρρωστήσει σοβαρά ένας νέος άνθρωπος είναι μικρότερη, αλλά ο αριθμός των κρουσμάτων στους νέους ανθρώπους είναι πάρα πολύ μεγάλος», επισήμανε εστιάζοντας στην τήρηση των μέτρων.

Παρόλα αυτά η κ. Γκάγκα εξέφρασε την άποψη ότι το Πάσχα πρέπει να έχουμε μια λογική ελευθερία λογική και να τη χρησιμοποιήσουμε με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης. «Ακόμα κι αν βγούμε το Πάσχα, δεν μπορούμε να είμαστε 30 άτομα μαζί και να τρώμε και να πίνουμε παρέα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Τάχθηκε δε υπέρ του ανοίγματος της εστίασης με τήρηση των μέτρων σημειώνοντας ότι είναι πιο ασφαλές από το να πηγαίνουμε ο ένας σπίτι του άλλου.

Ερωτηθείσα σχετικά με αν μέχρι το τέλος Μαΐου θα έχουμε καταφέρει να κατακτήσουμε περισσότεροι ελευθερία, εκτίμησε ότι μπορεί να συμβεί, δεδομένου ότι θα έχουν προχωρήσει πολύ οι εμβολιασμοί. «Ήδη στο Ισραήλ και την Αγγλία που οι εμβολιασμοί έχουν προχωρήσει, υπάρχει περισσότερη ελευθερία».

Προηγούμενο άρθροΝορβηγία : Πρόστιμο στην πρωθυπουργό για το κορονοπάρτι γενεθλίων
Επόμενο άρθροΆρης : «Καθαρές» οι εξετάσεις του Μήτρογλου