Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός 93-78 : «Λευκή πετσέτα» και στο Κάουνας

Ακόμα μία εκτός έδρας ήττα με κάτω τα χέρια για τον Παναθηναϊκό. Οι παίκτες του Όντεντ Κάτας με τραγική άμυνα ηττήθηκαν στο Κάουνας από τη Ζαλγκίρις με 93-78, σε ένα ματς που βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμα και με 22 πόντους. Μόλις 14 λεπτά αγωνίστηκε ο Χεζόνια, ακόμα ένα ματς που δέχεται τεχνική ποινή ο Κάτας, διασώθηκε από το… ναυάγιο ο Νέντοβιτς με 17 πόντους. Έκανε… πάρτι με 20 πόντους ο Λεκαβίτσιους, τον ακολούθησε ο Ουόκαπ με 18.

Η Ζαλγκίρις μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι, εκμεταλλεύτηκε τα πολλά λάθη του Παναθηναϊκού και την κακή του άμυνα και κατάφερε στα πρώτα λεπτά να χτίσει μια διαφορά που έφτασε και σε διψήφια τιμή.

Οι Λιθουανοί προηγήθηκαν με 5-0 στο ξεκίνημα, με τον Νέντοβιτς να επιστρέφει… ζεστός στις αγωνιστικές υποχρεώσεις και να μειώνει με τρίποντο σε 5-3, αλλά η συνέχεια άνηκε στους γηπεδούχους. Ένα σερί 12-0 μετέτρεψε το 7-7 σε 19-7, λίγο αργότερα η διαφορά έφτασε και στους 13 πόντους (24-11), με τους Λιθουανούς να έχουν απίστευτη ευστοχία και τον Παναθηναϊκό να παίζει άμυνα με τα… μάτια με αποτέλεσμα να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο 27-14.

Ένα καλάθι του Μπλάζεβιτς με το ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου έφερε στο συν 15 τη Ζαλγκίρις (29-14), με τον Παναθηναϊκό να αντιδρά από εκείνο το σημείο και μετά και σταδιακά να μειώνει τη διαφορά. Ο Μάριο Χεζόνια με δύο σερί τρίποντα έριξε τη διαφορά στους 10 (33-23), τον ακολούθησε ο Νέντοβιτς και με τους δύο σταρ του να παίρνουν… φωτιά ο Παναθηναϊκός μείωσε γρήγορα στους 3 (33-30). Ο Λεκαβίτσιους είχε απάντηση σημειώνοντας δύο σερί τρίποντα και ένα δίποντο και ανεβάζοντας και πάλι τη Ζαλγκίρις στο συν οχτώ (41-33), με τον Νέντοβιτς να δίνει τη δική του με τρίποντο και φάουλ, σε ένα ματς που είχε πάρει φρενήρη ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο, με τους Λιθουανούς να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με συν πέντε (52-47) έχοντας 14/15 δίποντα!

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Μήτογλου μείωσε σε 52-49 αλλά κάπου εκεί η Ζαλγκίρις πάτησε το πόδι στο γκάζι και εκτίναξε τη διαφορά. Οι Λιθουανοί τα έβαζαν όλα, έτρεξαν ένα σερί 14-0 και ξέφυγαν με 17 πόντους (66-49) στα μισά της τρίτης περιόδου, με τον Παναθηναϊκό να παραπαίει στο ξεκίνημα της επανάληψης. Μια τρίτη περίοδος που αποδείχτηκε… καταστροφική για τον Παναθηναϊκό, κάτι που δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει, αφού οι πράσινοι σε πολλά εκτός έδρας παιχνίδια τους έχασαν την επαφή με το σκορ στο δεύτερο ημίχρονο και έμοιαζαν να πετάνε λευκή πετσέτα. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε με 74-60, με τον Παναθηναϊκό να δείχνει εντελώς ανήμπορος να γυρίσει στο ματς.

Και έτσι αποδείχτηκε, αφού η τελευταία περίοδος ήταν ακόμα χειρότερη για την ομάδα του Κάτας. Η Ζαλγκίρις έκανε ό,τι ήθελε στο παρκέ, έφτασε τη διαφορά έως και τους 22 πόντους, με το τελικό 93-78 να είναι μάλλον… κολακευτικό για την ομάδα του Όντεντ Κάτας και την εικόνα που είχε.

Τα δεκάλεπτα: 27-14, 52-47, 74-60, 93-78

Προηγούμενο άρθροΜαρινάκης : «Συνεχίζουμε δυνατά, συγχαρητήρια για το 30ό πρωτάθλημα» (Pic)
Επόμενο άρθροΚρήτη : Νόσησε με κοροναϊό για δεύτερη φορά αγοράκι τριών ετών