Αυστρία : Αυξάνονται οι μολύνσεις από τον κοροναϊό

Την ίδια στιγμή που ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κουρτς, σε μήνυμα του με την ευκαιρία της σημερινής Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών, προαναγγέλλει βήματα ανοίγματος μέσα στον Μάιο στον αθλητισμό, στον πολιτισμό, στην εστίαση και στον τουρισμό, ανησυχητικά εμφανίζονται τα στοιχεία των τελευταίων ημερών ως προς μία περαιτέρω κλιμάκωση της πανδημίας στη χώρα.

Ακόμα και αν ο αριθμός των νέων λοιμώξεων την Κυριακή του Πάσχα ήταν — καθότι στο τέλος της εβδομάδας — σημαντικά χαμηλότερος από ό, τι το Σάββατο, υπάρχουν αρκετά σημεία «συναγερμού» για περαιτέρω κλιμάκωση της πανδημίας.

Απόλυτο ρεκόρ στη Βιέννη

Στη Βιέννη, για παράδειγμα, καταγράφεται ένα νέο απόλυτο ρεκόρ στον αριθμό των ανθρώπων, συγκεκριμένα 223, οι οποίοι βρίσκονται σήμερα σε Μονάδες Εντατικής θεραπείας, κατά 17 περισσότεροι από ό, τι το Μεγάλο Σάββατο και επτά περισσότεροι από ό, τι την Μεγάλη Παρασκευή, με τα δεδομένα αυτά να βρίσκονται σαφώς υψηλότερα και από τα «ρεκόρ» το περασμένο φθινόπωρο.

Σε ολόκληρη την Αυστρία καταγράφονται 2.743 νέες λοιμώξεις τις τελευταίες 24 ώρες, που σημαίνει ότι μέσα στις τελευταίες επτά ημέρες οι νέες μολύνσεις ανά ημέρα ανέρχονται κατά μέσο όρο σε 3.184, ενώ το προηγούμενο εικοσιτετράωρο 25 άνθρωποι κατέληξαν εξαιτίας Covid-19.

Η λεγόμενη «επίπτωση επτά ημερών», που δείχνει τον αριθμό των νέων μολύνσεων τις τελευταίες επτά ημέρες ανά 100.000 κατοίκους, βρίσκεται την Κυριακή στο 250,4, ενώ εδώ και εβδομάδες είναι συνεχώς αρκετά πάνω από 200, τη στιγμή που ο στόχος είναι να βρεθεί αρκετά κάτω από το 100.

558.775 κρούσματα

Σε περιφερειακό επίπεδο οι τιμές είναι πολύ διαφορετικές, για παράδειγμα, στο ομόσπονδο κρατίδιο της Κάτω Αυστρίας, η επίπτωση των επτά ημερών συνεχίζει να αυξάνεται σημαντικά, και την Κυριακή του Πάσχα ήταν 306,2, με την αντίστοιχη τιμή στη Βιέννη — όπου τις τελευταίες ημέρες ξεπερνά το 300 — να βρίσκεται ήδη στο 314, 1.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 558.755 κρούσματα σε ολόκληρη την Αυστρία και συνολικά 9.449 θάνατοι λόγω Covid-19, ενώ σήμερα ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 36.664.

Σε όλη την Αυστρία, 2.213 άνθρωποι νοσηλεύονται σήμερα σε νοσοκομείο με Covid-19, κατά 16 περισσότεροι από ό, τι το Σάββατο, και οι 554 από αυτούς βρίσκονται σε Μονάδες Εντατική Θεραπείας, κατά 23 περισσότεροι από την προηγούμενη ημέρα.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΜουργκ : «Αν σκοράραμε πρώτοι θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι»
Επόμενο άρθροΚύκλωμα διέπραττε απάτες με super cars – Πώς εισέπρατταν τα ποσά της ασφαλιστικής εταιρεία