Δεκάδες φλαμίνγκο ομόρφυναν τον υγρότοπο του Ναυπλίου – Υπέροχο θέαμα

Μπροστά σε ένα υπέροχο θέαμα βρέθηκαν οι κάτοικοι του Ναυπλίου το Σάββατο με δεκάδες φλαμίνγκο να κάνουν την εμφάνισή τους στον υγρότοπο.

Τα υπέροχα φλαμίνγκο είναι τακτικός αποδημητικός επισκέπτης και εμφανίζεται συχνά σε παράκτιους υγροτόπους όπως του Ναυπλίου και της λίμνης Κερκίνης.

Τα φλαμίνγκο προτιμούν αλμυρές λίμνες, αλυκές και παρόχθιους υγροτόπους κάποιες φορές και γλυκά νερά. Είναι ευαίσθητα στην ενόχληση και για αυτό στην Ευρώπη το καθεστώς προστασίας των τόπων αναπαραγωγής του είναι ιδιαίτερα αυστηρό.

Είναι μεταναστευτικό είδος, διαχειμάζει στην Αφρική και αναπαράγεται κατά αποικίες στην Ν. Ευρώπη κυρίως Γαλλία και Ισπανία και στη Β. Αφρική. Στο Κόκκινο Βιβλίο αναφέρεται ως σπάνιο παρόλο που ο πληθυσμός του στην Μεσόγειο έχει σταθερή άνοδο. Ενώ η χώρα προέλευσης του είναι η Αμερική, στη Μεσόγειο ήρθε ως δραπέτης καθώς έχει πέσει θύμα αιχμαλωσίας.

Ζει έως πενήντα χρόνια. Είναι είδος μονογαμικό. Έχει ύψος 1,05 έως 1,55 μέτρα και το άνοιγμα των φτερούγων του είναι 1,40 με 1,70 μέτρα.

Προηγούμενο άρθροΕύκολα η Βιγιαρεάλ (3-0)
Επόμενο άρθροΗ αποστολή της ΑΕΚ για Ολυμπιακό – Εκτός με θλάση ο Λάτσι (pic)