Αναστασία Γερολυμάτου:Μπήκε στο Guinness ως η γηραιότερη windsurfer στον κόσμο

Μια βόλτα μέχρι την Κεφαλονιά έκαναν σήμερα οι Roomies, και συνάντησαν την 82χρονη windsurfer, Αναστασία Γερολυμάτου, η οποία είναι κάτοχος του παγκόσμιου ρεκόρ Guinness ως η γηραιότερη windsurfer στον κόσμο!
Η Αναστασία Γερολυμάτου έγινε ευρύτερα γνωστή όταν τον Αύγουστο του 2019 διένυσε πάνω στην ιστιοσανίδα της απόσταση 18 ναυτικών μιλίων, πραγματοποιώντας τον διάπλου Κεφαλονιάς – Κυλλήνης.

Ξεκίνησε να κάνει windsurfing όταν ήταν 40 χρονών και από τότε δεν έχει σταματήσει, αποδεικνύοντας πως η ηλικία είναι μόνο ένας αριθμός!

«Πιστεύω εύκολα είναι αυτά που κάνω, εύκολα μου φάνηκαν όλα. Δεν με πειράζει η ηλικία μου, είμαι ευχαριστημένη με αυτήν», είπε η κ. Γερολυμάτου.

«Ξεκίνησα περίπου 40 χρονών, όταν είδα κάποιον να κάνει windsurf, και είπα αυτό είναι, αυτό θέλω να κάνω. Ανέβηκα πάνω, σήκωσα το πανί και του έδωσα να καταλάβει!», περιέγραψε η ίδια για το ξεκίνημά της.

«Δεν ήταν απλό στην αρχή. Έπρεπε να αγοράσω σανίδα, να πείσω τον άντρα μου, οι γυναίκες έχουν και τον άντρα να ρωτούν. Τελικά με πήρε να πάμε να πάμε να πιούμε ένα καφέ, και μου πήρα μια σανίδα! Δεν πίστευε στην αρχή ότι θα κάνω εγώ τέτοιες παλαβομάρες, και δεν μου επέτρεπε μετά να μπω στο βιβλίο Guinness όταν του είπα ότι με πρότειναν. Ήταν άνθρωπος που δεν ήθελε να ακουστούμε προς τα έξω», συνέχισε στο ίδιο θέμα.

«Όταν έκανα τη διαδρομή για το ρεκόρ δεν υπήρξε κάποια στιγμή που κουράστηκα. Όλοι έλεγαν ότι είναι πολύ δύσκολο να μπεις στο βιβλίο Guinness. Σε εμένα το δύσκολο ήταν ότι δεν υπήρχε καν λίστα για γυναίκες», περιέγραψε για το ρεκόρ της.

Προηγούμενο άρθροΟΦΗ-ΠΑΣ Γιάννινα: Γύρισαν το ματς οι Κρητικοί (vids)
Επόμενο άρθροΓιουβέντους : Οι φετινοί μισθοί παίρνουν αναβολή για… του χρόνου