Άγνωστος στις αρχές ο δράστης της επίθεσης στο Καπιτώλιο

Άγνωστος στις αρχές της Ουάσιγκτον ήταν ο δράστης της αποψινής επίθεσης έξω από το Καπιτώλιο, που σήμανε συναγερμό στην αμερικανική πρωτεύουσα, τρεις μήνες μετά τα έκτροπα στον «ναό της δημοκρατίας» στις ΗΠΑ .

Σύμφωνα με το δίκτυο NBC, ονομάζεται Νόα Γκριν και φέρεται ότι ήταν υποστηρικτής του Έθνους του Ισλάμ και ότι είχε ποινικό μητρώο στη Βιρτζίνια.

Παραμένει, ωστόσο, αδιευκρίνιστο το κίνητρο που τον οδήγησε να παρασύρει με το αυτοκίνητό του δύο αστυνομικούς, νωρίτερα σήμερα, στην περίμετρο του Καπιτωλίου, να το ρίξει στη συνέχεια πάνω σε οδόφραγμα, και να απειλήσει άλλους αστυνομικούς, κραδαίνοντας μαχαίρι, προτού τραυματιστεί θανάσιμα από τα πυρά τους.

Νεκρός είναι και ο ένας από τους δύο αστυνομικούς που τραυματίστηκαν στο συμβάν.

Όπως ανακοινώθηκε, πρόκειται για τον Μπίλι Έβανς, με 18ετή θητεία στην Αστυνομία του Καπιτωλίου. Στη μνήμη του, διατάχθηκε να κυματίζουν στο Καπιτώλιο μεσίστιες οι σημαίες.

Ο νεκρός αστυνομικός, Μπίλι Έβανς

Ο δεύτερος αστυνομικός νοσηλεύεται, σε κρίσιμη κατάσταση.

Το συμβάν «δεν φαίνεται να σχετίζεται με τρομοκρατία, αλλά προφανώς θα συνεχίσουμε τις έρευνες», δήλωσε ο Ρόμπερτ Κόντι, ασκών χρέη αρχηγού της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Ουάσινγκτον.

«Σαφέστατα, ήταν κάποιος που προσπαθούσε ενεργά να εκδικηθεί κάποιον ή κάτι», προσέθεσε. «Απλώς δεν ξέρουμε ακόμη και για αυτό έχουμε την ευθύνη να ερευνήσουμε για να το διαλευκάνουμε».

Μόλις πριν από δύο εβδομάδες οι αρχές είχαν ξεκινήσει να απομακρύνουν την εξωτερική περίφραξη με τα συρματοπλέγματα που είχε τοποθετηθεί γύρω από το Καπιτώλιο μετά τις 6 Ιανουαρίου.

Ούτε στη Βουλή, ούτε στη Γερουσία υπήρχε προγραμματισμένη κάποια συνεδρίαση αυτή την εβδομάδα, που είναι Μεγάλη Εβδομάδα για τους Καθολικούς.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Καπιτώλιο και στους γύρω δρόμους παραμένουν δρακόντεια.

Καμία αλλαγή, πάντως, δεν αναφέρθηκε στο επίπεδο συναγερμού στον Λευκό Οίκο, μετά το επεισόδιο στο Καπιτώλιο.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, είχε αναχωρήσει νωρίτερα για το Μέριλαντ και την προεδρική προεδρική εξοχική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ, για τις δικαπές του Πάσχα.

Προηγούμενο άρθροEuroleague – Βαθμολογία : Η αξιοπρέπεια του Ολυμπιακού, η μάχη του Παναθηναϊκού
Επόμενο άρθροΓερμανία : Ανησυχία επιστημόνων – Δύσκολο να αποφευχθεί πιο αυστηρό lockdown