Χιμένεθ για Ολυμπιακό: Για να κερδίσεις αυτά τα παιχνίδια πρέπει να βάλεις το 200% από την καρδιά σου

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και την ανάγκη της ΑΕΚ για νίκη μίλησε ο Μανόλο Χιμένεθ στη NOVA. Ο τεχνικός της Ένωσης τόνισε πως σε τέτοια ματς πρέπει να δίνεις το 200% από την καρδιά σου ενώ στάθηκε και στα πολλά προβλήματα τραυματισμών που έχει να αντιμετωπίσει.

Όσα είπε ο Χιμένεθ:

Για το διάστημα της διακοπής και πως δούλεψε: «Δεν ήταν εύκολο. Έφυγαν αρκετοί παίκτες εκτός από τους τραυματίες. Ήταν εννιά παίκτες στο ρόστερ. Δουλέψαμε κάποια πράγματα που πρέπει να βελτιώσουμε και το πιο θετικό αν εξαιρέσουμε τις απουσίες ήταν ότι δουλέψαμε με παίκτες που στο μέλλον μπορεί να αποτελέσουν παίκτες της πρώτης ομάδας».

Για το τι τον αγχώνει σε σχέση με τα τελευταία ματς: «Αυτό που με απασχολεί είναι ότι κάποιοι από τους παίκτες που είχα πριν στη διάθεσή μου είναι για πάνω από ένα μήνα εκτός. Θα ήθελα να μπορώ να υπολογίζω σε όλους γιατί ο Γενάρης ήταν πολύ καλός, αλλά μετά παίζοντας κάθε τρεις με τέσσερις μέρες παιχνίδια άρχισαν οι παίκτες να τραυματίζονται και η ομάδα να πέφτει. Σε οποιαδήποτε ομάδα στον κόσμο αν λείπουν έξι βασικοί παίκτες και σημαντικοί, όπως ο Τσιγκρίνσκι, ο Σιμόες, αυτό φαίνεται. Αυτή τη στιγμή έχουμε τα πλέι οφ, τα ημιτελικά του Κυπέλλου και στο κλαμπ γνωρίζουμε τις αρετές και τα πλεονεκτήματά μας. Πρέπει να συνεχίσουμε ενωμένοι και να βάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να έχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στο τέλος της χρονιάς. Ήταν κάτι που έχουμε πει. Πήραμε την 3η θέση στην κανονική διάρκεια, είμαστε στα ημιτελικά του Κυπέλλου και πρέπει να έχουμε την καλύτερη διάθεση για να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν θα λείψει η δουλειά».

Για το πόσο ποιο δύσκολο είναι το έργο του για την επιλογή της ενδεκάδας: «Όταν κάποιος μπορεί να λέει τα προβλήματα, στο ποδόσφαιρο μπορεί να ακούγονται ως δικαιολογίες. Η ΑΕΚ είναι ιστορική ομάδα και παρά τα προβλήματα πρέπει να εμφανίζεται δυνατή και να δίνει τη μάχη της. Αυτό που ονειρεύομαι είναι να ξανακάνω μια ομάδα οικογένεια παρόμοια με αυτή που πήραμε το πρωτάθλημα. Έχουμε καλούς παίκτες, αλλά όλοι πρέπει να έχουμε μεγαλύτερη καρδιά για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε τίτλους».

Για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό: «Ο Ολυμπιακός δείχνει ότι είναι μια μεγάλη ομάδα, έχει κερδίσει το πρωτάθλημα, έχει παίξει στο Champions και στο Europa League. Είναι ένας δύσκολος αντίπαλος, αλλά έχουμε τη δική μας περηφάνια και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε το καλύτερο δυνατό».

Για το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός έχει να χάσει από την ΑΕΚ από το 2018 με τον ίδιο στον πάγκο: «Θα πρέπει να επιστρέψουμε σε αυτόν τον δρόμο, όταν δεν χάναμε ντέρμπι. Είχαμε ποιοτικούς παίκτες, όπως έχουμε και τώρα. Όπως είπα όμως για να κερδίσεις αυτά τα παιχνίδια πρέπει να βάλεις το 200% από την καρδιά σου. Δεν είναι ένα απλό παιχνίδι».

Για το αν υπάρχει μεγάλη ανάγκη για νίκη σε ντέρμπι: «Το καλύτερο βάλσαμο είναι η νίκη. Η ΑΕΚ αυτό που χρειάζεται μετά από τραυματισμούς και απουσίες κορωνοϊού είναι να τελειώσουμε τη χρονιά με τιμή και να τιμήσουμε αυτό που υπερασπιζόμαστε».

Προηγούμενο άρθροΡωσία : Δεκάδες συλλήψεις στη Μόσχα σε μια σπάνια διαδήλωση για τα δικαιώματα των μεταναστών
Επόμενο άρθροΚοροναϊός : Σε αναστολή των πατέντων για τα εμβόλια καλούν περισσότερα από 80 φτωχά κράτη