«Καμπανάκι» από Καπραβέλο : Παίζουμε με τη «φωτιά» – Η Αττική έχει καταρρεύσει

Τις αποφάσεις της επιτροπής αλλά και της κυβέρνησης καυτηρίασε με δηλώσεις που έκανε ο διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

Ο Νίκος Καπραβέλος μιλώντας στο OPEN παρουσιάστηκε λάβρος για το άνοιγμα λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «πειραματιζόμαστε και παίζουμε με τη φωτιά μια ακόμη φορά», καταγγέλλοντας ότι «δεν τηρούμε τα υγειονομικά πρωτόκολλα», ενώ αίσθηση προκάλεσε η τοποθέτησή του ότι η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι άκρως επικίνδυνη γιατί μπορεί να στοιχίσει τη ζωή του ασθενούς.

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ στο «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, μίλησε  για το τρίτο κύμα της πανδημίας και το άνοιγμα της αγοράς καυτηριάζοντας την απόφαση της κυβέρνησης να σηκώσει ρολά. Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι δεν είμαστε ακόμη σε φάση αποκλιμάκωσης, ενώ για τη Θεσσαλονίκη, είπε ότι βρίσκεται σε καλύτερη μοίρα από την Αττική, με το λεκανοπέδιο να βρίσκεται σε οριακή κατάσταση. «Το σύστημα στην Αττική, έχει καταρρεύσει» τόνισε χαρακτηριστικά. «Το σύστημα από τη στιγμή που οι ανάγκες ξεπερνούν τις δυνατότητές μας, δεν αντέχει. Αναβάλλονται χειρουργεία, δεν υπάρχουν κλίνες. Αυτή είναι η ουσία, γιατί να το κρύψουμε;».

Πρόσθεσε ότι αποδείχθηκε πως η «στρατηγική άνοιξε-κλείσε δεν απέδωσε», ενώ σε ό,τι αφορά στο μείζον πρόβλημα με τις διασωληνώσεις και την έλλειψη ΜΕΘ κυρίως στην Αττική είπε χαρακτηριστικά ότι «η διασωλήνωση εκτός ΜΕΘ είναι για τα μάτια του κόσμου όταν γίνεται σε έναν απλό θάλαμο. Δεν υπάρχει προσωπικό κατάλληλο για να περιθάλψει τον ασθενή. Μπορεί να κάνεις ζημιά στον ασθενή, αντί να τον περιθάλψεις. Είμαι κατηγορηματικός. Ο μηχανικός αερισμός, ο αναπνευστήρας, χωρίς να έχει ειδικευμένο προσωπικό να τον παρακολουθεί, νοσηλεύτρια ανά πάσα στιγμή, δεν είναι ποιοτική περίθαλψη αυτή. Αλίμονο αν αυτό είναι ποιοτική υγεία. Το εξιδεικευμένο προσωπικό είναι αυτό που θα σώσει ζωές».

Προηγούμενο άρθροΥπόθεση Φιλιππίδη: Η ώρα των εξηγήσεων – Ένα βήμα πριν την κλήση του από τον εισαγγελέα
Επόμενο άρθροΒουλή : Δείτε live τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία