Ζωντανά η ομιλία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στη Βουλή για την πανδημία

Παρακολουθήστε ζωντανά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την πανδημία, στο πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης σε επίπεδο αρχηγών που προκέλεσε η Φώφη Γεννηματά.

Ο κ. Μητσοτάκης θα παρουσιάσει το σχέδιο για το σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας, τα επόμενα βήματα για τους εμβολιασμούς και τους νέους υγειονομικούς κανόνες προστασίας και διεξαγωγής δωρεάν self test τονίζοντας παράλληλα ότι βασικό συστατικό για την επιτυχή μετάβαση αποτελεί η πιστή τήρηση των μέτρων αυτοπροστασίας από το σύνολο των πολιτών.

Παράλληλα, θα αναφερθεί και στο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τον οδικό χάρτη 170 μεγάλων έργων, επενδύσεων και μεταρρυθμίσεων που θα κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισ. ευρώ και φιλοδοξεί να δημιουργήσει 200.000 θέσεις εργασίας και να αυξήσει το ΑΕΠ κατά 7 μονάδες μέσα στην επόμενη 6ετία.

Τέλος, αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα δράση στήριξης του κλάδου εστίασης που επλήγη ασύμμετρα από την πανδημία.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει προαναγγείλει μέτρα στήριξης σε κλάδους που έχουν χτυπηθεί από την πανδημία όπως η εστίαση, η οποία θα λάβει ένα πακέτο ύψους 330 εκατ. ευρώ ώστε να κινηθούν οι επιχειρηματίες του κλάδου μόλις δοθεί το «ΟΚ» για να ανεβάσουν και πάλι τα ρολά.

Προηγούμενο άρθροΒουλή : Δείτε live τη συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την πανδημία
Επόμενο άρθροΗΠΑ : Του έκλεψαν τον κόκορα και δίνει αμοιβή σε όποιον τον επιστρέψει