Το Βέλγιο διέλυσε την Λευκορωσία (8-0), «όρθια» η Λετονία στην Τουρκία (3-3) – Δείτε τα γκολ

«Έβρεξε» γκολ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με Βέλγιο και Ολλανδία αν συντρίβουν με σκορ 8-0 και 0-7 τις Λευκορωσία και Γιβραλτάρ αντίστοιχα, την Τουρκία να μένει στο 3-3 με τη Λετονία, και την Πορτογαλία να παίρνει δύσκολη νίκη παρά το 3-1 επί τους Λουξεμβούργου.

Βέλγι0-Λευκορωσία 8-0

Το Βέλγιο ήταν καταιγιστικό απέναντι στη Λευκορωσία διαλύοντας την αντίπαλο της με το ευρύ 8-0 κάνοντας πάρτι, σε ένα εφιαλτικό βράδυ για τους φιλοξενούμενους.

Στο 5ο μόλις λεπτό ο Πρατ έβγαλε όμορφα στον Μπατσουαγί που έπιασε όμορφο σουτ στην κίνηση αλλά η μπάλα κατέληξε πάνω στο Χούτορ, ενώ στο 14’ ο Ντόκου πέρασε κάθετα στον Μπατσουαγί που με φοβερό σουτ από αριστερά έγραψε το 1-0. Μάλιστα στο 17’ ο Μενιέ σέντραρε από δεξιά και ο Τροσάρ με προβολή εξ επαφής έγραψε το 2-0.

Στο 26ο λεπτό το σουτ του Κίσλιακ σταμάτησε πάνω στον Αζάρ και στην κόντρα το σουτ του Τροσάρ πέρασε λίγο έξω και στο 38’ ο ίδιος παίκτης με απίστευτο σουτ από δεξιά, έκανε το 3-0. Στο 42ο λεπτό ο Πρατ άνοιξε δεξιά στον Ντόκου, που έγραψε το 4-0 με διαγώνιο σουτ.

Οι Βέλγοι δεν πάτησαν φρένο στην επανάληψη κι έτσι στο 49ο λεπτό ο Πρατ με όμορφο σουτ από τα όρια της περιοχής έγραψε το 5-0 ενώ με τη σέντρα ο Φάνακεν έπιασε νέο σουτ αλλά ο Χούτορ έσωσε αυτή τη φορά.

Στο 54ο λεπτό το συρτό σουτ του Κέντις πέρασε μόλις έξω ενώ στο 62’ το σουτ του Λισακόβιτς κόντραρε στον Μπογιατά. Στο 69’ ο Χούτορ είπε όχι σε σουτ του μενιέ αλλά στο επόμενο λεπτό ο Μπεντεκέ έκανε το 6-0 με όμορφο γυριστό σουτ από το πέναλτι, μετά από σέντρα του Αλντερβάιρελντ από δεξιά.

Στο 72’ η κεφαλιά του Φάνακεν σταμάτησε στον Χούτορ αλλά στο 76’ ο Ντόκου έδωσε κάθετα στον Τροσάρ, που τσίμπησε την μπάλα ανάμεσα σε δύο αμυντικούς και από αριστερά πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Χούτορ για το 7-0.

Στο 80’ ο Χούτορ σταμάτησε εντυπωσιακά τον Μπεντεκέ ενώ στο 83’ είπε όχι και στον Φάνακεν αλλά στο 89’ ο Γιανουζάι από δεξιά έστρωσε στον Φάνακεν που πλάσαρε για το 8-0.

Γιβραλτάρ-Ολλανδία 0-7

Την κατάληξη της Λευκορωσίας είχε και το Γιβραλτάρ που διαλύθηκε από την Ολλανδία η οποία παρατάχθηκε χωρίς διάθεση για αστεία και υπέταξε εύκολα τους αντιπάλους της σε μια επιβλητική νίκη.

Η Ολλανδία είχε την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 17′ με σουτ του Ντεπάι που απέκρουσε ο Κόλεϊνγκ, ενώ στο 23′ ο Ντεπάι γύρισε και ο Ντάμφρις με κεφαλιά, έστειλε την μπάλα λίγο έξω. Με τη συμπλήρωση 40 λεπτών νέα καλή στιγμή για τους «οράνιε» με σουτ του Κλάαεσον που απέκρουσε ο Κόλεϊνγκ, ενώ δύο λεπτά αργότερα άνοιξαν το σκορ με την μπάλα μετά από κόντρες να στρώνεται στον Μπεργκχάους που με απίθανο πλασέ, έκανε το 0-1.

Στο 55′ και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Ολλανδία πέτυχε και δεύτερο τέρμα με τον Μπεργκχάους να γυρίζει για τον Λουκ Ντε Γιόνγκ που με πλασέ στην κίνηση, έκανε το 0-2. Στο 61′ οι «οράνιε» τελείωσαν το παιχνίδι με τον Ντεπάι να εκτελεί ένα φάουλ και την μπάλα να βρίσκει στο τείχος παίρνοντας περίεργη τροχιά για να καταλήξει στα δίχτυα για το 0-3.

Ένα λεπτό αργότερα ακόμα ένα γκολ για την Ολλανδία με τον Μπεργκχάους να γυρίζει για τον Βαϊνάλντουμ που πήρε την κεφαλιά, ο Κόλεϊνγκ απέκρουσε αλλά στην επαναφορά με σουτ, έκανε το 0-4. Στο 64′ κι άλλο γκολ με τον Ντεπάι να περνά για τον Κλάασεν που γύρισε και ο Μάλεν από κοντά, έκανε το 0-5. Στο 85′ κι έκτο γκολ για την Ολλανδία με τον Βάινταλ να σηκώνει ωραία για τον Φαν Ντε Μπέεκ που από κοντά, έκανε το 0-6. Τρία λεπτά αργότερα ο Βάινταλ πέρασε για τον Ντεπάι που έκανε το 0-7.

Τουρκία-Λετονία 3-3

Οι Τούρκοι «σκόνταψαν» απέναντι στους ιδιαίτερα μαχητικούς Λετονούς, ίσως στο καλύτερο παιχνίδι της βραδιάς, με τις δύο ομάδες να μένουν στο τελικό 3-3, αποζημιώνοντας όμως όσους κάθισαν να παρακολουθήσουν τον αγώνα.

Η Τουρκία άνοιξε το σκορ με την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού στο 2′ με τον Τσαλχάνογλου να περνά για τον Καραμάν που με ωραίο σουτ από την περιοχή, έκανε το 1-0. Στο 22′ νέα καλή στιγμή για τους Τούρκους, με σουτ του Τσαλχάνογλου που απέκρουσε ο Στέινμπορς. Στο 33′ η Τουρκία πέτυχε και δεύτερο τέρμα με την μπάλα να στρώνεται στον Τσαλχάνογλου που με ωραίο βολέ, έκανε το 2-0. Στο 35′ η Λετονία μείωσε βγαίνοντας στην αντεπίθεση με τον Γιουρκόβσκις να γυρίζει για τον Σαβάλνιεκς που με σουτ στην κίνηση, έκανε το 2-1. Δύο λεπτά αργότερα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γιλμάζ που πέρασε λίγο έξω.

Στο 51′ και την πρώτη καλή στιγμή του δεύτερου μέρους η Τουρκία κέρδισε πέναλτι για μαρκάρισμα του Τόμπερς στον Μουλντούρ, με τον Γιλμάζ ν’ αναλαμβάνει την εκτέλεση κάνοντας το 3-1. Στο 58′ η Λετονία μείωσε και πάλι, με τον Ος να παίρνει μία κεφαλιά μέσα στην Τουρκική άμυνα και την μπάλα να φτάνει στον Ουλντρίκις που από κοντά, έκανε το 3-2. Στο 79′ οι Λετονοί έφεραν το ματς στα ίσα καθώς μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή της Τουρκία, η μπάλα έφτασε στον Ντ. Ικαούνιεκς που έκανε ωραία ενέργεια και σουτ για το 3-3.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της βραδιάς:

1ος ΟΜΙΛΟΣ

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ-ΣΕΡΒΙΑ: 1-2

ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: 1-3

5ος ΟΜΙΛΟΣ

ΒΕΛΓΙΟ-ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ: 8-0

ΟΥΑΛΙΑ-ΤΣΕΧΙΑ: 1-0

7ος ΟΜΙΛΟΣ

ΓΙΒΡΑΛΤΑΡ-ΟΛΛΑΝΔΙΑ: 0-7

ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ-ΝΟΡΒΗΓΙΑ: 0-1

ΤΟΥΡΚΙΑ-ΛΕΤΟΝΙΑ: 3-3

8ος ΟΜΙΛΟΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΣΛΟΒΕΝΙΑ: 1-0

ΚΡΟΑΤΙΑ-ΜΑΛΤΑ: 3-0

ΣΛΟΒΑΚΙΑ-ΡΩΣΙΑ: 2-1

Προηγούμενο άρθροΕμβόλια : Τηλεδιάσκεψη Πούτιν, Μέρκελ, Μακρόν
Επόμενο άρθροMasterChef: Πάρτι στο Twitter για την αποχώρηση της Κωνσταντίνας