Μήνας Πολέμου : Πρωτοφανής άσκηση του Ισραήλ στην Κύπρο με ειδικές δυνάμεις, αεροπορία και ναυτικό

Την Κύπρο έχουν συμπεριλάβει οι Ισραηλινές Ενοπλες Δυνάμεις (IDF) για την πρώτη του είδους μεγάλη διακλαδική άσκηση «πολεμικός μήνας».

Προσομοίωση μάχης

Οι ισραηλινοί στρατιώτες θα εκπαιδευτούν σε προσομοίωση μάχης μέσα σε άγνωστη περιοχή.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδα Israel Hayom, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις θα πραγματοποιήσουν μεγάλης κλίμακας άσκηση στην Κύπρο στη διάρκεια του καλοκαιριού.

Η άσκηση περιλαμβάνεται στο πλαίσιο ευρύτερης εκπαιδευτικής δραστηριότητας που ονομάζεται «Μήνας Πολέμου».

Σ’ ό,τι αφορά στην Κύπρο θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα και θα περιλαμβάνει συμμετοχή ειδικών δυνάμεων, της πολεμικής αεροπορίας και του ναυτικού του Ισραήλ.

Εντός άγνωστης περιοχής

Οι ισραηλινοί στρατιώτες των ειδικών δυνάμεων, αναφέρει το δημοσίευμα, θα προβούν σε προσομοίωση μάχης εντός άγνωστης περιοχής. Επικεφαλής της άσκησης θα είναι ο υποστράτηγος Ιτάι Βίροβ.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία (IAF) θα στείλει στην Κύπρο μοίρα μαχητικών καθώς και επιθετικών ελικοπτέρων όπως επίσης και μεταγωγικά αεροσκάφη, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Το πολεμικό ναυτικό του Ισραήλ (INF) θα συμμετάσχει με πυραυλάκατους και άλλα πολεμικά πλοία.

Η πρώτη του είδους

Η άσκηση «Μήνας Πολέμου» θα διαρκέσει περίπου τέσσερις εβδομάδες και είναι η πρώτη του είδους στην ιστορία των IDF. Θα παρέχει στους ισραηλινούς στρατιώτες μακρά περίοδο εκπαίδευσης κατά τρόπο που να συνάδει με πραγματική κατάσταση.

Θα περιλαμβάνει σενάριο με πολλαπλά μέτωπα σύμφωνα με τους τομείς ανάπτυξης των IDF και θα κινείται στη λογική του «χειρότερου πιθανού σεναρίου» για τον ισραηλινό στρατό.

Πηγή: philenews.com

Προηγούμενο άρθροO tempora o mores : Πιέσεις για εξαμερικανισμό του BBC
Επόμενο άρθροΒίντεο που κόβει την ανάσα : Οι αγωνιώδεις προσπάθειες να σωθεί παιδάκι από πνιγμό σε εστιατόριο