ΕΣΥ: Υπό ασφυκτική πίεση ξανά τα νοσοκομεία της Αττικής – 230 εισαγωγές σε ένα βράδυ

Όχι μόνο αμείωτη, αλλά ακόμη πιο ασφυκτική από την προηγούμενη εβδομάδα παραμένει η κατάσταση στα νοσοκομεία της Αττικής, με τις εισαγωγές να έχουν αυξηθεί σε ανησυχητικό βαθμό.

Συγκεκριμένα χτες την ώρα που η χώρα έσπαγε το ρεκόρ κρουσμάτων, τα οποία ξεπέρασαν το φράγμα των 4.000,μία ακόμη μάχη ξεκινούσε στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής.

Παρ΄όλο που στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας είχε σημειωθεί μία μείωση στις εισαγωγές για 48 ώρες, δυστυχώς η αχτίδα φωτός έσβησε γρήγορα με αποτέλεσμα η ελπίδα για αποσυμπίεση της κατάστασης να χάνεται.

Είναι ενδεικτικό πως από χτες  μόνο στα νοσοκομεία της Αττικής οι εισαγωγές ασθενών έφτασαν τις 230.

Οι αριθμοί αυτοί δυστυχώς είναι χειρότεροι από αυτούς της προηγούμενης εβδομάδας.

Συγκεκριμένα την περασμένη Δευτέρα και Τρίτη στην Αττική καταγράφηκαν την ημέρα 150 εισαγωγές.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, ο αριθμός των εισαγωγών σε διάστημα 22-26 Μαρτίου δεν ξεπέρασε τις 170.

Ωστόσο αυτή την εβδομάδα, οι αριθμοί χτυπούν «κόκκινο», καθώς τη Δευτέρα και τη Τρίτη ξεπέρασαν τις 200, ενώ αυξημένες αναμένεται να είναι και σήμερα.

Την ίδια ώρα συζητείται ένα σταδιακό άνοιγμα της χώρας με κυβέρνηση και ειδικούς να προσπαθούν να λύσουν τον «γόρδιο δεσμό» της πανδημίας.

Σε κάθε περίπτωση, οι ειδικοί θεωρούν πως βρισκόμαστε στην κορύφωση του τρίτου κύματος και γι΄αυτό το ιδανικό σενάριο θα ήταν να προχωρήσουμε στην σταδιακή, αργή  και όχι ταυτόχρονη άρση των μέτρων.

Τονίζεται πως στόχος των ειδικών είναι να εισηγηθούν ένα σχέδιο σταδιακής επανεκκίνησης της χώρας, το οποίο δεν θα επιφέρει επιπλέον πίεση στο ΕΣΥ, το οποίο δίνει ακόμη μία μεγάλη μάχη.

Προηγούμενο άρθροΆγιο Όρος : 20 μοναχοί θετικοί στον κοροναϊό
Επόμενο άρθροΚτηματολόγιο : Έρχονται πρόστιμα από τον Σεπτέμβριο