Διάγγελμα Μακρόν προς τους Γάλλους σήμερα, καθώς η πανδημία «δαγκώνει»

Ο πρόεδρος της Γαλλίας θα απευθύνει διάγγελμα προν τον λαό της Γαλλίας σήμερα, στις 9 ώρα Ελλάδας (8 Γαλλίας), όπως ανακοινώθηκε πριν λίγο από το Μέγαρο των Ηλυσίων. Το διάγγελμα θα γίνει λίγο πριν το Πάσχα και ο Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να ζητήσει εκ νέου αυτοσυγκράτηση και τήρηση των περιοριστικών μέτρων από τους συμπολίτες του – αν και είναι άγνωστο εάν θα δώσει οδικό χάρτη για τη χαλάρωσή τους.

Ο ίδιος θα σταθεί ιδιαιτέρως στην πορεία της πανδημίας, καθώς και των εμβολιασμών. Το σίγουρο είναι πως η εικόνα στη Γαλλία δεν είναι καλή, εξαιτίας της αύξησης των κρουσμάτων και της πίεσης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σημειώνεται ότι το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του νέου κοροναϊού στη χώρα φτάνει τα 4,6 εκατομμύρια και οι θάνατοι έχουν ξεπεράσει τις 95.000 – ενώ χθες ανακοινώθηκαν 30.700 νέα κρούσματα και 381 θάνατοι.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, απαντώντας σε σχετικές φήμες, ο υπουργός Υγείας της χώρας διαβεβαίωσε πως δεν θα επιτραπεί από την κυβέρνηση για γίνεται «διαλογή των ασθενών που θα εισάγονται στις ΜΕΘ και πως όλοι οι πολίτες θα τυγχάνουν ισότιμης και της καλύτερης δυνατής μεταχείρισης. Σήμερα, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε ΜΕΘ στη Γαλλία αγγίζει τις 4.500.

Προηγούμενο άρθροH τηλεθέαση των μεσημεριανών εκπομπών την Τρίτη
Επόμενο άρθροΠέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Νεστορίδης