Η Κύπρος υπέταξε την Σλοβενία (1-0), «καθάρισε» ο Μίτροβιτς για την Σερβία (1-2)

Μια μεγάλη νίκη και την πρώτη της στον 8ο όμιλο για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλουπανηγύρισε η Κύπρος επί της Σλοβενίας με 1-0 με «χρυσό» σκόρερ τον Πίττα που πέτυχε το ένα και μοναδικό γκολ του αγώνα.

Την ίδια ώρα, ο Μίτροβιτς… ξελάσπωσε την Σερβία που τα βρήκε σκούρα στην έδρα του Αζερμπαϊτζάν, αλλά επικράτησε με 2-1 χάρη σε δύο γκολ του 26χρονου επιθετικού.

Πίττας και… πρώτη νίκη για Κύπρο

Η Κύπρος με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Πίττα «πάτησε» την Σλοβενία και πήρε την πρώτη της νίκη που την έφερε στη δεύτερη θέση του 8ου ομίλου.

Στα πρώτα 30 λεπτά της αναμέτρησης δεν υπήρξε κάποια ιδιαίτερη φάση, με τον Κούρτιτς να έχει την πρώτη καλή στιγμή στο 36′, αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τον Μιχαήλ. Ύστερα από 6 λεπτά, η ομάδα του Νίκου Κωστένογλου άνοιξε το σκορ με τον Πίττα να γίνεται αποδέκτης της πάσας του Παπουλή και μετά από μια φοβερή ενέργεια να «εκτελεί» τον Όμπλακ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έκαναν πολύ καλή διαχείριση του υπέρ τους σκορ και η πρώτη φορά που απειλήθηκαν ήταν στο 72′, με ένα σουτ του Μπάλοβετς που απέκρουσε ο Μιχαήλ. Μπορεί οι Σλοβένοι να ήταν εκείνη που κυνηγούσαν στο σκορ, όμως οι Κύπριοι είχαν τεράστια ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματα τους με τον Πίττα στο 86′, που αυτή τη φορά δεν κατάφερε να νικήσει τον Όμπλακ.

Ωστόσο, αυτό δεν τους κόστισε καθόλου αφού κράτησαν το 1-0 μέχρι το τέλος και αναδείχθηκαν νικητές.

Μίτροβιτς σημαίνει… κορυφή

Η Σερβία δεν πραγματοποίησε την καλύτερη δυνατή εμφάνιση κόντρα στο Αζερμμπαιτζάν, αλλά ο εκπληκτικός Μίτροβιτς της χάρισε τη νίκη (1-2) και την έστειλε στην κορυφή του 1ου ομίλου στο +3 από την Πορτογαλία.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ μόλις στο 15′, όταν αιφνιδίασαν την αντίπαλη άμυνα και ο επιθετικός της Φούλαμ με ένα πλασέ ακριβείας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 59′ ο Μαχμούνοτφ έφερε το ματς στα ίσια, όμως ο Μίτροβιτς με ένα φοβερό σουτ λίγο πίσω από το ημικύκλιο διαμόρφωσε το τελικό 1-2 στο 81′.

Προηγούμενο άρθροΤανζανία : Τραγωδία με 45 νεκρούς – Ποδοπάτημα στην κηδεία του προέδρου της χώρας
Επόμενο άρθροΙσπανία : Υποχρεωτική παντού η χρήση μάσκας