Παπαευαγγέλου : Κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου

Ανακοίνωση που κάνει λόγο για προσπάθεια διαστρέβλωσης της δήλωσής της σχετικά με τους θανάτους ασθενών εκτός ΜΕΘ, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής στο υπουργείο Υγείας, εξέδωσε η καθηγήτρια Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η κ. Παπαευαγγέλου δηλώνει πως «κάποιοι προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τη δήλωσή μου. Η αφοσίωσή μου στον άρρωστο και η αξία που δίνω στην ανθρώπινη ζωή είναι δεδομένη.

»Ως γιατρός, έχοντας πολύχρονη θητεία στα νοσοκομεία, αυτό που είπα και προκύπτει από την εμπειρία μου και τα βιβλιογραφικά δεδομένα είναι ότι όσοι χάνουν τη ζωή τους στα νοσοκομεία, δεν βρίσκονται όλοι σε ΜΕΘ. Αυτο γινόταν πάντα κι αυτό γίνεται και θα γίνεται  διεθνώς. Κάθε γιατρός το ξέρει.

»Σε καμία περίπτωση δεν αναφέρθηκα σε ασθενείς που δεν διασωληνώθηκαν ενώ είχαν ανάγκη υποστήριξης της αναπνευστικής τους ανεπάρκειας αφού είναι γνωστό ότι όταν υπάρχει ένδειξη, ο ασθενής διασωληνώνεται».

Η δήλωση αυτή ουσιαστικά αποτελεί απάντηση στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς νωρίτερα είχε εκδώσει ανακοίνωση με την οποία κατηγορούσε την κυβέρνηση για εγκληματικές ευθύνες» με αφορμή την «κυνική παραδοχή ότι μία στις πέντε απώλειες αφορά ασθενείς εκτός ΜΕΘ».

Στην ανακοίνωση προσθέτει ακόμη: «Αντί για την προστασία της δημόσιας υγείας η κυβέρνηση επιλέγει να προστατεύσει τα κέρδη των ιδιωτικών κλινικών. Ας μας πει η κυβέρνηση στη μόνη κυνική γλώσσα που καταλαβαίνει: στους πόσους νεκρούς θα επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές; Πόσο κοστολογεί το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη την ανθρώπινη ζωή;».

Προηγούμενο άρθροΜαλεσίνα : Δεκαπέντε οι νεκροί – Φόβος σε μια πόλη φάντασμα που χτυπάει ανελέητα η πανδημία
Επόμενο άρθροΠαρασκευής : Ο εκτεταμένος έλεγχος με self test έχει την αποτελεσματικότητα ενός επιτυχημένου lockdown