Δύο στα δύο η Τουρκία, εύκολα η Ολλανδία – «Λύγισε» η Κύπρος

Τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του Κατάρ πέτυχε η Τουρκία, η οποία επικράτησε εκτός έδρας της Νορβηγίας με 3-0. Αξίζει να σημειώσουμε πάντως ότι το παιχνίδι δεν έγινε στο Οσλο, όπως γίνονται συνήθως τα ματς της εθνικής ομάδας της Νορβηγίας, αλλά στην Ισπανία και συγκεκριμένα στο Ροσαλέδα της Μάλαγας.

Από εκεί και πέρα, η Ολλανδία επικράτησε με 2-0 της Λετονίας και πέτυχε την πρώτη της νίκη στα προκριματικά, αφού στην πρεμιέρα είχε ηττηθεί με 4-2 από τους Τούρκους. Αντίθετα η Κύπρος ηττήθηκε με 1-0 από την Κροατία. Πρώτο τρίποντο για την Λευκορωσία, που νίκησε με 4-2 την Εσθονία.

«Σίφουνας» η Τουρκία

Στο Ροσαλέδα η Τουρκία δεν αντιμετώπισε κανένας απολύτως πρόβλημα απέναντι στην ομάδα των Χάαλαντ και Όντεγκααρντ και επικράτησε εύκολα με 3-0. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι και προηγήθηκαν μόλις στο 4ο λεπτό με τον Τουφάν, μετά το γύρισμα του Γιαζιτσί.

Στο 28’ οι Τούρκοι έκαναν το 2-0 με κεφαλιά του Σογιουντσού, μετά το κόρνερ του Γιαζιτσί, ενώ το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Τουφάν στο 59’ με το δεύτερο προσωπικό του γκολ. Ο Τούρκος με φοβερό φαλτσαριστό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαρστάιν και έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ομάδας του.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι οι Νορβηγοί ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, αφού στο 80’ αποβλήθηκε ο Θόρστβεντ.

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Γιαρστάιν (46’ Χάνσεν), Ριέρσον (67’ Σβένσον), Αγέρ, Γκρέγκερσεν, Μέλινγκ, Μίντσε (67’ Θόρστβεντ), Όντεγκααρντ, Ελιουνούσι (67’ Κινγκ), Μπεργκ, Χάαλαντ, Σέρλοθ

ΤΟΥΡΚΙΑ: Τσακίρ, Μίλντιρ, Μεράς, Σογιουντσού, Αϊχάν, Τουφάν (86’ Καμπάκ), Γιαζιτσί (69’ Ερκίν), Γιοκουσλού, Τσαλχάνογλου (69’ Ανταλγαλί), Μπουράκ Γιλμάζ (86’ Ακμπουνάρ), Καραμάν (72’ Ουνάλ)

Προηγούμενο άρθροΠαναθηναϊκός – Μεσολόγγι 102-68: Περίπατος με κατοστάρα για τους πράσινους
Επόμενο άρθροΚοροναϊός : Ουρές για ένα εμβόλιο – Χαμός στη Σερβία από υπηκόους γειτονικών χωρών