ΕΠΟ… Λούφα και παραλλαγή: Ούτε στα τοπικά τέτοια μετάδοση…

Τι κι αν βρισκόμαστε στο 2021; Τι κι αν έχει προχωρήσει η τεχνολογία σε επίπεδα που πιθανόν να μην φανταζόμασταν ποτέ; Στην ΕΠΟ της… εξυγίανσης εξακολουθούν να μένουν χρόνια πίσω. Να μην εξελίσσονται, να μην προοδεύουν. Και να παίρνουν στην κατηφόρα μαζί τους και τις Εθνικές ομάδες.

Η Εθνική Under 21 υποδέχεται αυτή την ώρα στο γήπεδο της Λεωφόρου την αντίστοιχη της Κύπρου στην πρεμιέρα της προκριματικής φάσης του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Η ΕΠΟ αποφάσισε να κάνει live streaming στο ματς προκειμένου να δώσει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να δουν την αναμέτρηση. Καλά έως εδώ.

Όμως όποιος δει την εικόνα δεν ξέρει αν πρέπει να γελάσει ή να κλάψει. Στα πρώτα λεπτά του αγώνα υπήρχε μετάδοση με δύο κάμερες, αλλά η μία… έγερνε. Θυμίζοντας πολύ εικόνες από αναμετρήσεις τοπικών πρωταθλημάτων ανά την Περιφέρεια. Που μπαίνει κόσμος μπροστά στην κάμερα, που γέρνει αυτή, που η εικόνα μπορεί να δείχνει αλλού και η μπάλα να είναι αλλού.

Μετά το 10′ μάλλον το… κατάλαβαν και πλέον η αναμέτρηση καλύπτεται με μονοκάμερο. Μία και μόνο κάμερα, μακρινή, που κάποιες στιγμές ζουμάρει, έρχεται πιο κοντά. Αλλά ο χρόνος που χρειάζεται για να συμβεί αυτό αναγκάζει τον τηλεθεατή να χάσει την εικόνα της μπάλας.

Κι όλα αυτά σε μια Εθνική Ελπίδων που έχει μέσα παίκτες που αγωνίζονται στο εξωτερικό, όπως ο Εμμανουηλίδης ή παίκτες που αγωνίζονται σε μεγάλες ελληνικές ομάδες, όπως ο Ιωαννίδης, ο Λύρατζης, ο Τσιγγάρας.

Άρα που είναι πολύ πιθανό να θέλουν να παρακολουθήσουν τον αγώνα άνθρωποι των ομάδων τους, ώστε να δουν τους ποδοσφαιριστές τους. Αν θα το παρακολουθήσουν ολόκληρο τον αγώνα; Μην παίρνουμε όρκο. Διότι μετά από 4-5 λεπτά συνεχής παρακολούθησης… ζαλίζεσαι από την εικόνα και από την κακή ποιότητα.

Μια εικόνα που δε θυμίζει σε τίποτα πως βρισκόμαστε στο 2021, αλλά έχει μείνει κάπου στο 1990, όταν τα ιδιωτικά κανάλια δειλά – δειλά άρχιζαν να κάνουν την εμφάνισή τους… Ξεχασμένοι τρεις δεκαετίες πίσω στην… εξυγιαντική ΕΠΟ.

Ακόμα καλύτερα; Μια εικόνα που θυμίζει την ταινία «Λούφα και παραλλαγή». Που έκανε μετάδοση το κανάλι του στρατού και… έχασε το γκολ.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός : Η πανδημία «σφυροκοπά» την Αττική – Έξι περιοχές με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων
Επόμενο άρθροLive Streaming : Ελλάδα U21- Κύπρος U21