Χ. Σταϊκούρας: Η επιτυχής έκδοση του 30ετούς ομολόγου σηματοδοτεί την πλήρη επιστροφή της χώρας στις διεθνείς αγορές

Καταδεικνύει και επιβεβαιώνει, ακόμη πιο εμφατικά σε σύγκριση με προηγούμενες εξόδους στις αγορές, την εμπιστοσύνη της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας στη διαχείριση, τις δυνατότητες και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Παράλληλα, όπως είπε ο υπουργός, αποτελεί ένα επιπλέον θετικό βήμα, το οποίο αναμένεται να συνδράμει, καταλυτικά, στις μελλοντικές αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της χώρας, προσθέτοντας ότι συνολικά, αντλήθηκαν από τις αγορές, 2,5 δισ. ευρώ, ενώ η έκδοση διακρίνεται για τη σημαντική ζήτηση, το χαμηλό κόστος δανεισμού και την εξαιρετική ποιότητά της. Και όλα τα παραπάνω, μέσα σε συνθήκες υψηλής – σε διεθνές επίπεδο – αβεβαιότητας, εξαιτίας της πανδημίας.

Ο κ. Σταϊκούρας υπογράμμισε ότι η Κυβέρνηση, με το οικονομικό επιτελείο της, εργάζεται, και θα συνεχίσει να εργάζεται, με στρατηγικό σχέδιο, για να επαναφέρει τη χώρα στην οικονομική κανονικότητα, εν μέσω παγκόσμιων κλυδωνισμών, συμπληρώνοντας ότι ο ΟΔΔΗΧ, στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής, ενεργεί με ευθύνη.
“Στο Υπουργείο Οικονομικών, όλοι μαζί λειτουργούμε με υπευθυνότητα, διορατικότητα και αποτελεσματικότητα, ώστε να περιορίσουμε, όσο γίνεται περισσότερο, τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, να διασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις για την ταχύτερη δυνατή ανάκαμψη της οικονομίας, και να οικοδομήσουμε στέρεες βάσεις για την επίτευξη ισχυρής, βιώσιμης, έξυπνης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης”.

www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΜητσοτάκης για πιστοποιητικό εμβολιασμού: Η Ευρώπη προχωράει μπροστά με την πρότασή μας
Επόμενο άρθροΜε απόφαση του πρωθυπουργού συστήνεται Επιτροπή που θα συντάξει την εθνική στρατηγική για την ισότητα των ΛΟΑΤΚΙ+