Πότε θα είναι έτοιμο το Πιστοποιητικό Εμβολιασμού – Η Στ. Κυριακίδου στην ΕΡΤ

“Το πιστοποιητικό προήλθε από κράτη – μέλη, θεωρώ ότι θα προχωρήσει, ανοίγοντας χωρίς διακρίσεις και με προστασία των προσωπικών δεδομένων μια καινούργια κανονικότητα για τους πολίτες”, επεσήμανε.

Ταυτόχρονα υπάρχει και ώστε να διασφαλίζεται και η αυθεντικότητα, πρόσθεσε η Ευρωπαία Επίτροπος και απαντώντας στο ερώτημα αν θα μπορούσαμε να προλάβουμε και τον Ιούνιο , μίλησε για εφικτό στόχο εάν υπάρξει προεργασία από τα κράτη – μέλη για να ετοιμαστεί η τεχνική υποδομή.

Στην ερώτηση αν υπάρχει ενδεχόμενο να συμπεριληφθεί στο Πιστοποιητικό Εμβολιασμού και το ρωσικό ή το κινεζικό εμβόλιο και αν κάποιες χώρες επιβάλλουν και καραντίνα, η Στέλλα Κυριακίδου εξήγησε:

Το Πιστοποιητικό  περιλαμβάνει όλα τα εμβόλια τα οποία χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες:

  • Εμβόλια με έγκριση από τον (ΕΜΑ) ,
  • εμβόλια που χρησιμοποιούνται αλλά όχι με έγκριση από τον  ΕΜΑ
  • κι αυτά που έχουν εγκριθεί από τον

“Εναπόκειται στα κράτη -μέλη αν κάποια χώρα εκτός από το Πιστοποιητικό θα ζητά ταυτόχρονα και αρνητικό Μοριακό τεστ για κορονοϊό, πρόσθεσε η Επίτροπος.

“Ο εμβολιασμός προχωρά με καλύτερους ρυθμούς”

Η κ. Κυριακίδου χαρακτήρισε τις παραδόσεις των εμβολίων ιδιαίτερα προβληματικές επί τρεις μήνες.

Ki ενώ αναμένεται η τελική απόφαση αύριο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων  για το , τόνισε ότι  “ήδη έχει εξασφαλιστεί η παράδοση από την Pfizer 4 εκατομμυρίων εμβολίων πριν από το τέλος Μαρτίου για να φτάσουμε στις  100 εκατομμύρια παραδόσεις το μήνα”.

Για το εμβόλιο της  αναμένονται παραδόσεις από τα μέσα Απριλίου.

“Καταλαβαίνω την ανυπομονησία και την κούραση για  τα μέτρα και τις μεταλλάξεις, ανέφερε η Στέλλα Κυριακίδου συνοψίζοντας  ότι στόχος της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι μέχρι το τέλος του καλοκαιριού να έχει εμβολιαστεί το  70% των ατόμων τρίτης ηλικίας.

 

Πηγή:ΕΡΤ

 

 

www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΕκτίναξη κρουσμάτων, διασωληνωμένων – Προειδοποίηση για επίταξη ιδιωτών γιατρών
Επόμενο άρθροΨηφιακό πράσινο πιστοποιητικό «διαβατήριο» τουρισμού