Η Π. Αντωνάκου στο Πρώτο: Πάνω από 60% η αύξηση της χρήσης του ίντερνετ εν μέσω πανδημίας (audio)

Ειδικότερα η κ. Αντωνάκου είπε: «Ο κόσμος αλλάζει, το βλέπουμε πολύ έντονα τα τελευταία χρόνια και ποτέ δεν ήταν πιο κοντά όσο σήμερα. Η αύξηση της χρήσης του ίντερνετ τον τελευταίο χρόνο είναι πάνω από 60%. Η αύξηση των αναζητήσεων για online αγορές εκτοξεύθηκε πάνω από 200%, ενώ αυξήθηκαν πολύ και οι αναζητήσεις σε κοντινές μας περιοχές».

Σχετικά με τους κινδύνους που μπορεί να ενέχει η αυξημένη χρήση της τεχνολογίας, η κ. Αντωνάκου τόνισε πως «η τεχνολογία είναι ένα εργαλείο, οι αλλαγές είχαν ξεκινήσει να γίνονται, απλά τώρα πατήθηκε λίγο γκάζι». Και συνέχισε, λέγοντας ότι «χρειάζεται μέτρο, ασφάλεια» και κυρίως «εκπαίδευση στις ψηφιακές δεξιότητες», γιατί «είναι σημαντικό να δώσουμε πρόσβαση σε όλους».

Στην πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησε η γενική διευθύντρια της Google Νοτιοανατολικής Ευρώπης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, παρέθεσε και ορισμένα στοιχεία που αφορούν τη χρήση της τεχνολογίας από γυναίκες. Συγκεκριμένα, είπε ότι «σήμερα που μιλάμε 250 εκατομμύρια λιγότερες γυναίκες είναι online απ’ ότι άντρες παγκοσμίως, ενώ μόνο το 11% από τους developers παγκοσμίως είναι γυναίκες».

www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΝεκρή εντοπίστηκε 84χρονη μέσα στο διαμέρισμά της στα Πατήσια
Επόμενο άρθροΠάτρα: Σύλληψη τριών ατόμων για το κορονο-πάρτι στην Οβρυά Αχαΐας