Η Ζήνα Κουτσελίνη γράφει: Για ποια αξιοπρέπεια του βιαστή μιλάμε, γαμώτο…

Όχι πριν, που ήταν στο επίκεντρο των γεγονότων και θριάμβευαν καβάλα στο άλογο. Μετά που τα γεγονότα τους πρόλαβαν και τους ξεφτίλισαν στα μάτια των άλλοτε θαυμαστών τους, στην οικογένεια, στον χώρο εργασίας, στο ΟΛΟ! Τότε κάποιοι πρόλαβαν να κρύψουν τα μάτια τους από τον κόσμο, τους γνωστούς και φίλους.

Μεγάλωσα και ακόμη θυμώνω με συμπεριφορές που δεν μπορώ να αντιληφθώ, να διαχειριστώ, να λυτρωθώ! Αν δεν λερωθείς, δεν θα καθαρίσεις. Αν δεν περπατήσεις με τα παπούτσια του άλλου, δεν θα δεις με τα δικά του πατήματα τη ζωή του, τις δυσκολίες του, τις βαθιές του ανάσες. Αν δεν δεις με τα μάτια του, δεν θα δεις το σκοτάδι του ή το φως του. Αναρωτιόμαστε «γιατί τώρα;», αλλά δεν μπορέσαμε να βαδίσουμε στο σκοτάδι μαζί τους. Πώς ο καθένας από εμάς μπορεί να ξέρει ποιες ήταν οι συνθήκες διαβίωσης του καθένα που το ζούσε; Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, δεν μεγαλώνουμε κάτω από τις ίδιες συνθήκες, δεν έχουμε κοινές πεποιθήσεις, και δεν αντιδρούμε το ίδιο. Όταν για παράδειγμα ένα παιδί κακοποιείται σεξουαλικά από τον σύντροφο της μητέρας του, και είναι οκτώ ετών, πώς να πει… Περιμένει υποσυνείδητα και υπομονετικά η μητέρα του να πιάσει την αλλαγή του και να περπατήσουν μαζί τον «Γολγοθά» που τους βρήκε. Ένα παιδί που βρέθηκε σε πολύ μικρή ηλικία να βιάζεται από κάποιον που θαυμάζει, ακόμη και τον δάσκαλό του, χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του και φοβάται ότι το ίδιο προκάλεσε όλο αυτό γιατί τον κοιτούσε στα μάτια από θαυμασμό… Όταν είσαι μόνη στον κόσμο, χωρίς δική σου οικογένεια (μαμά, μπαμπά, αδέρφια) με ένα παιδί και ο σύζυγός σου ισχυρός σε μια θέση στην κοινωνία, φοβάσαι να τα βάλεις μαζί του γιατί λειτουργούν σαν βρεγμένη σανίδα, και πονάνε πολύ πάνω σου οι απειλές του. Φοβάσαι να μιλήσεις, τον συγχωρείς, και έρχεται η στιγμή που σηκώνεσαι όρθια, χαστουκίζεις τον εαυτό σου στον καθρέφτη για να δεις κατάματα πόσο δεν σε αγαπάς και πόσο γέρασες από την κακοποίηση που χρόνια αποδέχεσαι. Το θύμα φοβάται και ο εξουσιαστής του το γνωρίζει. Δεν είναι εύκολο να αγκαλιάσεις τον βιασμό σου! Δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη η ντροπή σου.

Μιλούσα με κάποιο θύμα των ημερών και μου έλεγε πόσο θυμώνει με όσα ακούει. Πόσο στεγνή από συναίσθημα είναι κάποιες φορές η κοινή γνώμη, που δεν κατανοεί τις συνθήκες που τελέστηκε το έγκλημα και την οικογενειακή κατάσταση του άλλου…

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Ακολουθήστε το zinapost.gr στο Google News και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για Lifestyle, Showbiz, Gossip News και αποκλειστικά βιντεο.

Προηγούμενο άρθροΗ αποκάλυψη της “ΜΠΑΜ” για το άγνωστο “κρησφύγετο” Λιγνάδη κινητοποίησε τις Αρχές! Νέα έρευνα στην πολυκατοικία του!
Επόμενο άρθροΣτη Λευκωσία η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό – Σειρά επαφών