Βατικανό: Τριήμερη αποστολή του Ποντίφικα στο Ιράκ

Σήμερα το πρωί ο Πάπας Φραγκίσκος πέταξε με πτήση CoViD-free από τη Ρώμη προς το Ιράκ. Αυτό είναι το 33ο ταξίδι από την αρχή της θητείας του ως Ποντίφικας.

Σύμφωνα με επιστολή του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Sergio Mattarella, ο οποίος και χαιρετίζει τον Ποντίφικα, πρόκειται για ταξίδι το οποίο εντάσσεται στα πλαίσια του πνεύματος αδελφοσύνης των λαών και αποτελεί την συνέχεια του τελευταίου του ταξιδιού στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Ο κ. Mattarella τόνισε την σημασία της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου για την χριστιανική κοινότητα στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά μετά τις βαθιές πληγές που άφησε το χαλιφάτο του ISIS αλλά και την υγειονομική πρόκληση του Covid-19. Επίσης ο Πρόεδρος Mattarella υπογράμμισε πως αυτό το ταξίδι ήταν ευχή κι επιθυμία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ, κάτι που ο ίδιος δεν μπόρεσε ποτέ να υλοποιήσει.
Η επίσκεψη στο Ιράκ θα διαρκέσει συνολικά 3 μέρες, κατά τις οποίες ο Ποντίφικας θα απευθύνει συνολικά 7 ομιλίες, ενώ η επιστροφή του στη Ρώμη αναμένεται την Δεύτερα 8 Μαρτίου.

www.ertnews.gr

Προηγούμενο άρθροΕΛΣΤΑΤ: Κατά 8,2% υποχώρησε το ΑΕΠ στην Ελλάδα το 2020
Επόμενο άρθροΆρθρο για Ερντογάν στο “TIME”: Η αλλοπρόσαλη διακυβέρνησή του θέτει σε κίνδυνο την ανθρωπότητα