Νέα μήνυση για βιασμό κατατέθηκε σε βάρος του Δ. Λιγνάδη

“Είναι αδύνατον να σχολιάσω την ουσιαστική και νομική βασιμότητα της μηνύσεως, αλλά αν είναι της ίδιας ποιότητος και αξιοπιστίας με τις δύο προηγούμενες μηνύσεις, ούτε ο κ. Λιγνάδης, ούτε εγώ έχουμε καμία ανησυχία. Η εντολή που έχω είναι ότι αυτή τη φορά θα αντιμετωπίσουμε τον οιονδήποτε ψευδομηνυτή με μήνυση για τα αδικήματα της συκοφαντικής δυσφημήσεως και της ψευδούς καταμηνύσεως εις βάρος του κ. Λιγνάδη.” Δήλωσε ο δικηγόρος του Δ. Λιγνάδη Αλέξης Κούγιας.

Ο μηνυτής δεν ήταν ανήλικος το 2018, όταν φέρεται να τελέστηκε το καταγγελλόμενο αδίκημα, το οποίο δεν έχει παραγραφεί.

Για την υπόθεση διενεργείται προκαταρκτική έρευνα από την αστυνομία, προκειμένου να αξιολογηθεί η νέα σοβαρή καταγγελία. Σε περίπτωση που ο εισαγγελέας αξιολογήσει ως βάσιμα, τα καταγγελλόμενα, τότε θα ασκήσει συμπληρωματική ποινική δίωξη στον Δημήτρη Λιγνάδη για βιασμό και η τρίτη μήνυση θα συσχετιστεί με την ήδη υπάρχουσα δικογραφία.

Ευρήματα στο “μικροσκόπιο”

Στο μικροσκόπιο των αρχών ο υπολογιστής, οι σκληροί δίσκοι και τα ψηφιακά αρχεία που βρέθηκαν στο σπίτι του ηθοποιού και σκηνοθέτη κατά τη χθεσινή έρευνα που διήρκησε δύο ώρες.

Αφού ελεγχθούν όλα τα ευρήματα, καθώς και το περιεχόμενο του κινητού του τηλεφώνου, τα αποτελέσματα της έρευνας θα παραδοθούν με μορφή πορίσματος – πραγματογνωμοσύνης στην ανακρίτρια.

Εν τω μεταξύ, 12 νέες καταγγελίες κατατέθηκαν στο σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών.

Βασικό αίτημα του σωματείου των Ελλήνων ηθοποιών είναι η στήριξη του κλάδου και η διεκδίκηση συλλογικών συμβάσεων εργασίας για όλους.

Πηγή: ΕΡΤ1
Ρεπορτάζ: Σόνια Φίλη

www.ertnews.gr